Makwan Amirkhani keskittyi pitkään nyrkkeilyyn ja peruskunnon kasvattamiseen valmistautuessaan lauantaina käytävään UFC-otteluunsa Chris Fishgoldia vastaan.

Amirkhani otteli vapaaottelukehässä edellisen kerran vuosi sitten, kun hän voitti Jason Knightin Liverpoolissa käydyssä ottelussa hajaäänituomiolla. Parin kuukauden tuumaustauon jälkeen harjoittelu seuraavaa ottelua alkoi. 10 kuukauden rääkistä ensimmäiset kahdeksan kuukautta 30-vuotias ottelija keskittyi kuntotreeniin ja nyrkkeilytaitojen kehittämiseen. Painijataustainen Amirkhani kertoo yllättyneensä aloittaessaan kahden kuukauden vapaaottelutreenin.

– Se miten äkkiä sain kiinni vapaaottelusta ja miten nopeasti ne asiat missä olen oikeasti hyvä, tulivat takaisin, sanotaan että olin jäätävän yllättynyt itsestäni, Amirkhani kertoo SuomiUrheilulle.

Amirkhanin sanat lupaavat tukalaa ottelua lauantaina vastaan asettuvalle 26-vuotiaalle Chris Fishgoldille.

– Kesti tasan kaksi viikkoa, niin joka ikinen jätkä tuolla salilla joka oli mun kokoinen ja sai olla vähän isompiakin, jäi mun taakse, Amirkhani kertoo.

Makwan Amirkhanin ja Chris Fishgoldin höyhensarjan ottelun sisältävän Tukholman UFC-illan pääottelu on alemman raskaan sarjan ottelu Alexander Gustafsson vs. Anthony Smith. Suora lähetys otteluillasta alkaa ennakkostudiolla Viaplayssa lauantaina 1.6. klo 19.30.