Vapaaottelija Makwan Amirkhanin otteluun valmistaviin rutiineihin kuuluu olennaisena osana myös pienten ulkoisten yksityiskohtien tarkka huolehtiminen, sillä niiden myötä urheilijalla on tunne siitä, että kaikki mahdollinen on tehty otteluun valmistautuessa.

Amirkhani palaa UFC-kehään tulevana lauantaina Tukholmassa, kun vastaan asettuu brittiottelija Chris Fishgold. Otteluviikon maanantaina SuomiUrheilu-haastatteli Amirkhania tämän päästyä parturin penkistä.

– Kameran edessä pitää olla siistinä. Se on mulle ainakin sellainen juttu, että tykkään matsiviikolla hommata puvut, sovittaa ja mitoittaa ne, käydä parturissa, Amirkhani kertoo.

Tyylikäs olemus on plussaa, mutta todelliset syyt urheilun ulkopuolisille valmistautumisrituaaleissa piilevät jossain peiliä ja kameraa syvemmällä.

– Haluan tehdä pienimmätkin asiat. Ei sen takia, että mä näytän hyvältä, vaan että mun mieli on sellainen, että pienimmätkin asiat mitä tämän ottelun eteen on voitu tehdä, on tehty. Parturissa käyminen kuuluu niihin, Amirkhani selventää.

Makwan Amirkhanin ja Chris Fishgoldin höyhensarjan ottelun sisältävän Tukholman UFC-illan pääottelu on alemman raskaan sarjan ottelu Alexander Gustafsson vs. Anthony Smith. Suora lähetys otteluillasta alkaa ennakkostudiolla Viaplayssa lauantaina 1.6. klo 19.30.