Tapio Lehtinen on saavuttanut maalin 322 päivää kestäneen maailmanympäripurjehduksen jälkeen.

Golden Globe -purjehduskisan kilpailijoiden oli selvittävä maailman ympäri yksin ilman tarviketäydennyksiä tai huoltoa, eikä nykyteknologiaa saa hyödyntää. Esimerkiksi satelliittinavigointilaitteita tai autopilottia ei voinut käyttää.

Suomalainen saapui maaliin noin iltayhdeksältä Suomen aikaa. Lehtinen kertoi jo aiemmin haluavansa maaliin sunnuntaina, sillä se on hänen äitinsä syntymäpäivä.

Kilpailuun osallistui 18 osanottajaa 13 eri maasta. Maaliin selvisi vain viisi purjehtijaa, joista 61-vuotias Lehtinen Asteria-veneellään viimeisenä. Purjehduksen voitti Jean-Luc Van Den Heede. Hän purjehti maapallon ympäri 211 päivässä.

Lehtinen piti purjehduksen aikana yhteyttä maihin suomalaisten radioamatöörien avustuksella.