Maastojuoksun Suomen mestaruuksista kilpailtiin tänä vuonna Janakkalassa.

Lahden Ahkeran Kristiina Mäki johti naisten 6 kilometriä lähdöstä maaliin. Kahden edellisen vuoden mestari Camilla Richardsson Vasa Iddrottssällskapista hävisi vesisateessa Mäelle 10 sekuntia. Voittoaika oli 20.21.

Tämä oli Mäen ensimmäinen maastojuoksumestaruus. Neljästi aiemmin hän on ollut toinen. Kalevan kisoissa Mäki on voittanut jo yhteensä kuusi mestaruutta 1500 tai 5000 metrin matkoilla.

– Tulin tänne torstaina päättyneeltä Italian-leiriltä. Vielä keskiviikkona minun piti keskeyttää rataharjoitus ja epäilin, mitenköhän täällä juoksu kulkee, kertoi Mäki, joka on Suomen ja Tšekin kaksoiskansalainen.

– En ole ollut hyvä ylämäkijuoksija, mutta leirillä oli järveä kiertävällä lenkillä hyviä ylämäkiä ja harjoittelin niissä tätä kilpailua varten, Mäki jatkoi.

– Oli tosi kylmä! Ensimmäisellä kierroksella jalat toimivat hyvin, mutta sen jälkeen tuntui että, mitenkähän tässä nyt käy, kertoi Richardsson.

– Kristiina [Mäki] veti ylämäet niin kovaa, ettei ollut mitään mahdollisuutta pysyä niissä mukana. Kiva nähdä, että Kristiina on noin kovassa kunnossa, Richardsson hymyili.

Kärkikaksikon takana kolmen naisen ryhmä kamppaili pronssimitalista. Tämän kamppailun voitti kirinsä ansiosta Forssan Salaman Janica Rauma ajalla 21.02.

Varsin hyvävauhtisen kilpailun koko kärkiviisikko juoksi odotuksiin nähden yläkanttiin, sillä kukaan heistä ei ole kuluneesta harjoituskaudesta selvinnyt vailla jotakin vastoinkäymisiä. Päivän kilpailu ennakoikin kaikkien olevan nousukunnossa ratakauden alkaessa.

Suomen kautta aikain parhaiten menestynyt naispuolinen maastojuoksija Forssan Salaman Annemari Kiekara (o.s. Sandell) oli yhä 13:s. Hän hävisi Mäelle 2.06 minuuttia.

Lähde: Urheiluliiton tiedote