Taekwondon ottelun MM-kilpailut käytiin Ison-Britannian Manchesterissä 15.-19.5. Suomelta oli mukana kolmihenkinen joukkue: Suvi Mikkonen (Hankuk Finland) naisten alle 57-kiloisissa, Niko Saarinen (Budokwai Taekwondo) miesten alle 63-kiloisissa ja Jasmin Manninen (Action Sport Center) naisten alle 62-kiloisissa. Valmentajina toimivat olympiavalmentaja Jesús Ramal ja nuorten olympiavalmentaja Jarkko Mäkinen.

Kolmantena kilpailupäivänä perjantaina Mikkosen vastustajana avausottelussa oli Saudi-Arabian Abrar Medhat M. Bukhari. Ottelu päättyi Mikkoseen vahvaan piste-erovoittoon pistein 30-0.

Mikkosen hyvä vauhti jatkoi toisessa ottelussa, jossa vastassa oli Vietnamin Thi Thu Hien Pham. Kolmannen erän päätteeksi pistetaulu näytti Mikkosen voittolukemat 35-21.

Kolmannessa ottelussa vastaan tuli Kanadan Skylar Park. Ensimmäisen erän aikana Mikkonen onnistui käymään johdossa, ja erä päättyi tasalukemiin 10-10. Toisessa erässä kanadalainen sai kuitenkin pääpotkuihinsa vauhtia, ja ottelu päättyikin erän lopussa piste-eroon 41-12 Parkin hyväksi.

Suvi Mikkosen lopullinen sijoitus naisten alle 57-kiloisissa siis 9.

Neljäntenä kilpailupäivänä lauantaina miesten alle 63-kiloisissa Niko Saarista vastaan asettui ensimmäisessä ottelussa Puolan Jakub Posadzy. Tasaisen ottelun jälkeen pisteet olivat kolmannen erän lopussa puolalaisen hyväksi 12-7. Saarisen lopullinen sijoitus oli siis 33.

Päätöspäivänä sunnuntaina naisten alle 62-kiloisissa Jasmin Mannista vastaan asettui alkukierroksella Kroatian Bruna Vuletic. Ottelu päättyi kroatialaisen 16-1-voittoon kolmannen erän päätteeksi. Myös Mannisen sijoitus oli siten 33.

Taekwondon seuraavat arvokilpailut ovat Kesäuniversiadit Italian Napolissa. Taekwondon osuus käydään 7.-13.7. Suomesta lähtee Kesäuniversiadeihin sekä ottelu- että liikesarjakilpailijoista

Lähde: Taekwondoliitto