Suomessa kisataan ensi kaudellakin kaksi iso pohjoismaisten lajien maailmancup-viikonloppua

© Kuva: Getty Images

Kansainvälinen hiihtoliitto (FIS) vahvistaa pohjoismaisten lajien kansainvälisten kilpailujen kalenterit viikonloppuna kevätkokouksessaan Kroatian Dubrovnikissa. Suomeen on tulossa kaksi isoa maailmancupviikonloppua.

Suomessa järjestettävien kansainvälisten hiihtolajien kilpailujen kivijalkana ovat jo pitkään olleet Ruka Nordic – Rukan maailmancup marraskuussa ja Salpausselän kisat – Lahden maailmancup helmi-maaliskuussa. Perinteet saavat jatkumoa ensi talvena, kun FIS vahvistaa kilpailukalenterit.

– Lajimme ovat erittäin vetovoimaisia ja Suomessa järjestetyt huippu-urheilutapahtumat kuuluvat vahvasti strategisiin tavoitteisiimme. Niiden avulla varmistamme, että voimme tuottaa Suomen kansalle luvattuja unohtumattomia elämyksiä. Lisäksi on nuorten urheilijoidemme kannalta varmasti innostavaa päästä osallistumaan maailmancuptasoisiin kisoihin kotimaassa tutuilla kilpailupaikoilla, sanoo Hiihtoliiton vt. toiminnanjohtaja Marleena Valtasola.

Ruka Nordic, joka avaa jälleen sekä maastohiihdon että yhdistetyn maailmancupin, kilpaillaan ensi talvena kolmipäiväisenä. Ohjelmassa on kolme maastohiihdon, kolme yhdistetyn ja kaksi mäkihypyn maailmancupkisaa. Salpausselän kisoissa ohjelmassa on kaksi kilpailua kaikissa kolmessa lajissa. Maastohiihdon osalta Lahdessa kilpaillaan 10 ja 15 kilometrin perinteisen väliaikalähdöt sekä pitkän tauon jälkeen myös viestit.

Maailmancupien lisäksi Suomessa jaetaan mäkihypyn Continental Cupin pisteitä Rukalla joulukuussa. Maaliskuussa, heti Salpausselän kisojen jälkeen, on luvassa toinen Continental Cup -viikonloppu Lahdessa, jossa kilpaillaan sekä mäen ja yhdistetyn Continental Cupin pisteistä.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.