Suomen pitkäaikainen squashin ykköspelaaja Olli Tuominen (40) pelaa tällä viikolla ammattilaisuransa viimeisen turnauksen Montpellierissa Ranskassa. Miehen 22 vuotta kestänyt ura ammattilaisena on lähes käsittämätön, ottaen huomioon lajin fyysiset vaatimukset. Tuominen on viihtynyt yli 20 vuotta yhteen putkeen maailman 80 parhaan pelaajan joukossa ja yli 13 vuotta peräkkäin maailman 30 parhaan pelaajan joukossa vuosina 2001 – 2014.

Uran paras rankkaus on vuodelta 2006, jolloin mies kipusi sijalle 13 – samalle kuin Jarkko Nieminen parhaimmillaan tenniksessä. Aikuisten henkilökohtaisia Suomen Mestaruuksia Tuomisella on 17.

– Olen pelannut squashia yli 50 maassa ja otteluita on kertynyt yli 500. Vaikka ammattilaisura loppuu, niin aion pysyä lajin parissa ja pitää itseni hyvässä kunnossa. Tulen varmasti pelaamaan vielä eri maiden liigaotteluita ja kotimaan kisoja. Siinä ohessa suunnitelmani on valmentaa hieman enemmän sekä kotimaassa että ehkä myös ulkomailla, jos kysyntää on. Olen odottanut pitkään sitä, että saan viettää enemmän aikaa Suomessa ja viettää tavallista elämää, Tuominen kommentoi Squashliiton tiedotteessa