Sunnuntai oli mahtava päivä suomalaisille purjehtijoille, kun maailmanympäripurjehdukseltaan maaliin selvinneen Tapio Lehtisen lisäksi myös toinen suomalainen päätti oman urakkansa.

Yksinpurjehtija Ari Huusela tuli vuoden ensimmäisessä Imoca-MM-kiertueen kilpailussa maaliin sunnuntai-iltana. Hän purjehti urakan läpi kymmenessä päivässä, kolmessa tunnissa, kuudessa minuutissa ja 32 sekunnissa. Hänen sijoituksensa oli 16:s.

Kilpailu oli 2000 merimailin eli noin 3600 kilometrin pituinen non-stop-kisa, joka starttasi Bretagnen Duarnenezista 9. toukokuuta. Huusela oli kisan ainoa pohjoismaalainen osallistuja.

– Se antoi hyvän päivityksen siitä, missä olen hyvä ja missä on petrattavaa. Vaikuttaa siltä, että olen enemmän kovien kelien mies. Tässä kisassa oli paljon kevyttä tuulta, ja siihen tulee lisää treeniä vielä syksyn legendaarisessa kahvikisassa, Transat Jacques Vabressa Ranskasta Brasiliaan, Huusela sanoo tiedotteessa.

Huusela harmittelee, ettei ehtinyt vastaanottamaan maaliissa maailman ympäri Golden Globe -kilpailussa purjehtinutta kollegaansa. Miehet ohittivat toisensa viime viikolla Atlantilla.

– Hän teki aivan uskomattoman suorituksen, joista suomalaisten voivat olla valtavan ylpeitä, Huusela kommentoi Lehtisen kisaa.