Makwan Amirkhani tunnetaan vapaaottelutaitojensa ohella kovasta kielenkäytöstään, joka saa vastustajat raivon partaalle. Suunsoittajaksi hän ei kuitenkaan tunnustaudu.

Kun Amirkhanilta kysyy, onko hänellä taskussaan jotain erityisiä kikkoja lauantain vastustajan Chris Fishgoldin horjuttamiseksi etukäteen, vastaus on päättäväinen mutta yllättävä.

– Mun olemus on se, mikä horjuttaa mun vastustajia. Mun ei tarvitsisi hirveästi puhua, se tulee mun sydämestä. Mä näen vihollisen mun edessä, mä en näe vastustajaa. Mä en ole menossa ystävystymään kenenkään kanssa tuonne häkkiin, mä olen menossa vetämään jotain toista äijää turpaan, Amirkhani kertoo SuomiUrheilulle.

Amirkhanin edellinen vastustaja Jason Knight otti nokkiinsa tämän puheista ottelun nopeasta päättämisestä ja myönsi kurdisydämisen suomalaistaistelijan päässeen ihonsa alle. Knight avautui erikseen siitä, että lehdistötilaisuuden lisäksi Amirkhani uhosi hänelle myös miesten kohdatessa hotellin käytävällä.

– Totta kai jos joku ihminen, jota mä olen menossa vetämään turpaan, tulee mua vastaan hotellilla tai missä tahansa, mä näen vain punaista. Mä olen kasvanut kamppailulajien ytimessä, mä olen harrastanut tätä lajia pitkään, mä olen aloittanut viisivuotiaana. Mä tavoittelen jotain, mikä muuttaisi mun ja mun läheisten ja perheen elämän, ehkä jopa suomalaistenkin mahdollisuudet menestyä ja uskoa siihen menestymiseen kasvaisivat. Sillä on iso merkitys. Jos mä näen, että joku on viemässä tämän multa pois, se on mun ykkösvihollinen mun elämässä. Niin kauan kuin se matsi on ohi, Amirkhani selittää.

Terveiset menevät myös lauantain vastustajalle Chris Fishgoldille.

– Sen jälkeen me voidaan lyödä kättä päälle, jos hän haluaa. Jos ei halua, hän voi mennä takaisin sinne britteihin, mua ei kiinnosta vittuakaan, Amirkhani päättää.

Makwan Amirkhanin ja Chris Fishgoldin höyhensarjan ottelun sisältävän Tukholman UFC-illan pääottelu on alemman raskaan sarjan ottelu Alexander Gustafsson vs. Anthony Smith. Suora lähetys otteluillasta alkaa ennakkostudiolla Viaplayssa lauantaina 1.6. klo 19.30.