Walden ja Tuuri voimistelivat Suomen mestareiksi Turussa – ”Tämä oli kauden päätavoitteeni”

© Kuva: Getty Images

Trampoliinivoimistelun SM-kilpailut voimisteltiin sunnuntaina Turun urheiluhallissa. Naisten sarjan Suomen mestaruuden vei erittäin tiukan taiston jälkeen hallitseva Suomen mestari, Tampereen Voimistelijoiden Elsa Walden pistein 95,425. Hopealle itsensä taisteli Oona Eskola (94,600) Espoon Telinetaitureista ja SM-pronssia voitti Ella Korhonen (93,020) Espoon Telinetaitureista.

– Ensimmäinen sarja oli henkilökohtainen onnistuminen, kakkossarja oli pettymys, koska olin varautunut tekemään ensimmäistä paremman sarjan. Olosuhteisiin nähden olen siihenkin tyytyväinen”, kommentoi tuore Suomen mestari Walden.

– Hyvä fiilis. Jännitti kauheasti, koska tänä vuonna naisten sarja oli niin kovatasoinen.

Miesten trampoliinivoimistelun SM-kullan nappasi Lakeuden Taitovoimistelijoiden Antti Tuuri pistein 95,275. Hopeaa vei Espoon Telinetaitureiden Samuel Jana 88,710 pisteellä ja pronssia voimisteli Miro Nummijärvi (87,880) Lakeuden Taitovoimistelijoista.

– Tavoitteena oli voittaa kisat. Sarja oli vaikea, että olen siitä iloinen, kun se meni onnistuneesti läpi. Olen todella iloinen voitosta, tämä oli kauden päätavoitteeni, sanoo Antti Tuuri.

Voimistelun SM-kilpailuissa jaetaan vielä sunnuntain aikana SM-mitalit telinevoimistelun aikuisten telinefinaaleissa, rytmisen voimistelun välinefinaaleissa sekä joukkuevoimistelun ja TeamGymin nuorten sarjoissa. Yhteensä kahdeksan voimistelulajin yhteisissä SM-kilpailuissa jaetaan yli 500 mitalia, kun mitalistit palkitaan aikuisten ja nuorten osalta yhteensä 53 kilpailussa.

Lähde: Voimisteluliitto