Ammattinyrkkeilijä Edis Tatli (31–3, 10 tyrmäystä) palaa kehätöihin elokuussa Savonlinnassa. Tatli tähdittää 10. elokuuta järjestettävää Boxing Night Olavinlinna -tapahtumaa. Hänen vastustajansa julkistetaan lähiaikoina.

Tatli nähtiin edellisen kerran tositoimissa huhtikuussa, kun suomalainen matkasi New Yorkin Madison Square Gardeniin ottelemaan huipputaitavaa Teofimo Lopezia vastaan. Matka päättyi pettymykseen, kun Lopezin kova vartaloisku päätti kamppailun viidennessä erässä.

– Lopez-ottelun lopputulos harmitti tosi paljon, sillä olin valmistautunut matsiin huolella. Se viimeinen osuma tuli juuri siinä vaiheessa, kun minun oli tarkoitus alkaa kiristää tahtia, Tatli sanoo ja jatkaa:

– New Yorkin tapahtumat on nyt kuitenkin käsitelty, ja on aika siirtyä eteenpän. Elokuussa näytän, että kuulun edelleen kevyen sarjan kärkeen. Ei käy kateeksi sitä, joka Olavinlinnassa vastaan asettuu.

Savonlinnassa nähdään runsaasti muitakin kotimaisia ammattinyrkkeilijöitä. Mukana on myös suomalaisten iskijöiden kohtaaminen, kun kokenut “Stadin malli” Timo Laine (24–12, 8 tyrmäystä) saa vastaansa juukalaisen Marko Monosen (7–1, 1 tyrmäys).

Ottelu on sikäli erikoinen, että Laine ja Mononen ottelevat tavallisesti eri sarjoissa. Laine on ylemmän keskisarjan (76,2 kg) nyrkkeilijä, kun Mononen viihtyy kahta painoluokkaa ylempänä alemman raskaan sarjan (90,72 kg) kahinoissa. Olavinlinnan ottelun painorajaksi on sovittu 86 kg.

Kamppailun ennakkoasetelmat ovat mielenkiintoiset: kovissa kehissä ulkomaillakin vieraillut Laine on kaksikosta kokeneempi, mutta Mononen on kooltaan ja iskuvoimaltaan luontaisesti isompi ja ulottuvaisempi nyrkkeilijä. Kykeneekö vahvalyöntinen juukalainen pysäyttämään kovaluontoisen, vaarallisista vartaloiskuistaan tunnetun helsinkiläisen rynnistyksen? Se nähdään elokuussa.

Illan muita kotimaisia nyrkkeilijöitä ovat välisarjan Oskari Metz, ylemmän kääpiösarjan Jose Sanchez, ylemmän välisarjan Antti Hietala sekä vuoden 2019 pakolaismieheksi valittu välisarjan Nourdeen Toure. Heidän vastustajansa julkistetaan tulevina viikkoina. Myös Savonlinnan oman olympiatyylin nyrkkeilijän, raskaan sarjan Topi Heinosen on tarkoitus otella Olavinlinnassa.

Lähde: Tiedote