Historian toiset Euroopan kisat jatkuivat tiistaina Valko-Venäjän Minskissä. Kisoissa ammuttiin tiistaina yksi suomalaislaji, joka oli 50m pienoiskiväärin makuuasennon parikilpailu. Tämä uusi laji on myös syyskuussa Italiassa järjestettävien EM-kilpailujen ohjelmassa.

Suomen joukkueessa ampuivat Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat) ja Emmi Hyrkäs (Simpeleen Hahlo). Suomelle kirjattiin 40 laukauksen peruskilpailussa (20+20) 411,0 pistettä. Kurjen tulos oli 206,9 ja Hyrkkään 204,1. Suomi sijoittui 15:nneksi.

– Tämä oli ihan ookoo ”välipala”. Kisa oli hyvä ampua olosuhteiden takia, Kurki viittasi huomiseen pienoiskiväärin asentokilpailuun.

– Ihan kiva ja nopea kisa tämä oli. On vaikea sanoa mitään sen enempää yhden peruskilpailun perusteella. Katsotaan miten tämä kehittyy.

Hyrkkäällä oli vaikeuksia tuulen kanssa, jota hän ei aluksi ”ymmärtänyt”.

– Sitten alkoi tulla ihan hyviä pätkiä. Yksi huono laukaus (8,9) meni kyllä sitten tuuleen, Hyrkäs sanoi kilpailustaan.

Venäjä 1 (Kirill Grigorian – Polina Horosheva) oli peruskilpailun ykkönen 415,5 pisteellään. Peruskilpailun kahdeksan parasta joukkuetta eteni semifinaaleihin. Semifinaalin raja oli 412,0 pistettä.

Finaalissa voiton vei lopulta Sveitsi 1, jonka joukkueessa ampuivat Jan Lochbihler ja Nina Christen.

Juho Kurki kilpailee keskiviikkona 50m pienoiskiväärin asentokilpailussa (3×40 ls). Huomenna ammutaan myös skeetin ensimmäinen kilpailupäivä (75/125 kiekkoa) niin miesten kuin naistenkin sarjassa. Suomalaisista mukana ovat Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat), Oskari Kössi (Sibbo Skyttegille) ja Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura).

Euroopan kisojen ampumaurheilu päättyy perjantaina.

Lähde: Ampumaurheiluliiton tiedote