Jyväskylän Motonet GP:n naisten 100 metrillä Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Hanna-Maari Latvala voitti kilpailun kauden kärkiajalla 11,45. Yhtä kovaa hän on juossut viimeksi kolme vuotta sitten. Oma ennätys on viisi vuotta sitten juostu 11,30

– Kiihdytys toimii nyt hyvin. Se ei vieläkään mennyt aivan nappiin, mutta nyt se ei ollut mitenkään pakotettu. Myös maksimijuoksu kulkee rennommin ja paremmin kuin aiemman tällä kaudella, Latvala sanoi.

Latvala on harjoitellut syksystä lähtien sveitsiläisen Laurent Meuwlyn ryhmän mukana. Latvalan mukaan valmentajan kanssa on löytynyt yhteinen sävel, jolla nopeus saatu kaivettua esiin. Samalla Latvala on pystynyt hyödyntämään myös parin amerikkalaisvalmennuksessa vietetyn vuoden tuomaa juoksupohjaa.

Loistovauhtia juoksi Harjun kentällä myös toiseksi ennätyksellään 11,50 kiihdyttänyt HIFK:n Lotta Kemppinen.

– Oli tosi onnistunut juoksu. En olisi voinut toivoa parempaa lähtöpaikkaa, kun pääsin Hanna-Maarin ja Anniina Kortemaan välissä juoksemaan ja sain siinä lopun tulemaan paremmin, Kemppinen sanoi.

Kemppinen paransi aiemmin tällä kaudella juoksemansa ennätystä 0,15 sekuntia. 22-vuotiaiden EM-rajan hän on alittanut jo aiemmin.

– EM-kisa on kauden päätavoite. Tulostavoitteena oli, että jos pystyisin 11,5 juoksemaan, olisi tyytyväinen, Mervi Brandenburgin valmentama juoksija sanoi.

JKU:n Anniina Kortetmaa oli Jyväskylässä kolmas ennätyksellään 11,59 ja Raision Kuulan Johanna Kylmänen neljäs niinikään ennätyksellään, jolla hän nousee 17-vuotiaiden kaikkien aikojen tilastossa neljänneksi.

– On harjoiteltu kovaa vielä aikaa pitkään. Juoksu paranee sieltä startti startilta, Kortetmaa sanoi.

Lähde: Urheiluliiton tiedote