Magnus Kirt siirsi Ostravassa keihäänheiton Viron ennätyksen yli 90 metrin ja lukemiin 90,34. Tulos on myös kesän maailmantilaston kärki. Seuraavaksi Kirt kilpailee lauantaina Kuortaneella.

Voittotulos syntyi toisella kierroksella. Kirtin sarjan toiseksi pisin heitto oli neljännen kierroksen 83,68.

– Hyvän onnistumisen jälkeen on vaikea löytää rytmiä uudelleen, Kirt totesi sarjastaan Viron yleisradion haastattelussa.

Kirt on kuluvalla kaudella ollut loistokunnossa. Kauden kolmessa ensimmäisessä kilpailussaan Vantaalla, Tartossa ja Turussa hän voitti tuloksin 89,33, 87,65 88,32. Timanttiliigan Oslon kilpailussa hän oli toinen heitettyään 84,74.

Uran ensimmäinen 90-metrinen kirvoitti kunnon tuuletukset, mutta kisan jälkeen Kirt suhtautui ennätykseen jo maltillisemmin.

– Olen iloinen, että ylityn tuon rajan, mutta isossa kuvassa se ei tarkoita mitään. Täytyy vaan paiskia hommia. Kausi on pitkä ja tärkein kilpailu vasta kauden lopussa, Kirt tuumi Viron yleisradiolle viitaten Dohan MM-kisoihin.

Lähde: Urheiluliitto