Varkauden Kenttä-Veikkojen Laura Ollikainen voitti 22-vuotiaiden seiväshypyn Someron seiväskarnevaalissa ennätyksellään 430. Aiemmin tänä vuonna hypätty ennätys parani viidellä sentillä.

Somerolla Ollikainen meni 410 toisella ja 420 ja 430 kolmannella. Hän kokeili kolmesti korkeudesta 440, mutta ylitys jäi vielä tekemättä, vaikka yrityksistä kolmas oli hyvä.

– Sain nyt sellaisen seipään käyttöön, jota en ole ikinä ennen saanut toimimaan. Olen tullut sillä patjan sivulle ja alas radalle, mutta nyt kun sain sen toimimaan, se alkoi heti heittää aika paljon korkeammalle, Ollikainen sanoi.

Ollikaisen ennätys rikkoi myös 22-vuotiaiden EM-rajan, jonka Ollikainen on tehnyt jo aiemmin tällä kaudella. Someron tuloksellaan Ollikainen on kuluvan kesän 22-vuotiaiden Euroopan tilastossa jaetulla kahdeksannella sijalla ja kotimaan naisten vuositilastossa toisena.

Ollikainen kilpailee seuraavan kerran jo lauantaina Someron seiväskarnevaalien pääkilpailussa.

– Jos on hyvä keli, voisi lähteä sitä 440:n ylitystä kokeilemaan, jos sinne asti pääsee, Ollikainen linjasi.

Esbo IF:n Saga Andersson ylitti 19-vuotiaiden kilpailussa tasan neljä metriä ja Oulun Pyrinnön Elina Lampela oli 22-vuotiaiden kilpailussa toinen 390:n ylityksellä.

Karhulan Urheilijoiden Tomas Wecksten ylitti miesten seiväshypyssä 520 ja vasta 15-vuotias Juho Alasaari Laihian Lujasta komeasti 485.

Lähde: Urheiluliiton tiedote