Orimattilassa on käynnissä kansainvälinen junioreiden haulikkokilpailu International Junior Shotgun Cup (IJSC), jossa kilpaillaan skeetissä ja trapissa. IJSC järjestetään nyt 11. kerran.

Ensimmäisenä päivänä ammuttiin 75/125 kiekkoa ja lauantaina viimeiset 50 kiekkoa ja finaalit.

Matias Koivu (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) oli poikien trapin peruskilpailussa mainiossa vireessä, sillä hän teki uuden Suomen ennätyksen 121 (25+25+23+24+24). Hän kohensi entistä ennätystään neljällä kiekolla ja entistä, Vili Kopran nimissä ollutta M20-sarjan SE:tä kahdella kiekolla.

– Ennätys maistuu hyvältä! Treenit ovat kulkeneet kevään ajan hyvin, ja osasin odottaa, että tulokseni nousisi lähemmäs 120:ta. Kaikki osui nyt kohdilleen, Koivu sanoi tyytyväisenä.

– Olosuhteet olivat hyvät, ja kiekko näkyi hyvin.

Italian Matteo Marongiu oli peruskisan paras tuloksellaan 123. Finaalssa hän sijoittui viidenneksi, kun voiton vei maanmies Matteo D´Ambrosi. Teemu Ruutana (Längelmäen Seudun Ampujat) oli kolmas ja Koivu neljäs.

Koivu ja Ruutana on nimetty Suomen poikien trap-joukkueeseen haulikkolajien MM-kilpailuihin, jotka ovat Italian Lonatossa 30.6.-11.7. Poikien trap-joukkueen kolmas ampuja on Patrik Nummela (OSU).

Lähde: Ampumaurheiluliiton tiedote