Suomalaisten biitsimiesten olympiakarsinnat alkavat Kyproksella

© Kuva: Getty Images

Suomen miesten beach volley -maajoukkue aloittaa Euroopan maanosakarsinnat Tokion 2020 olympiakisoihin viikonloppuna Kyproksella.

Larnakan Continental Cupissa Suomea edustavat Jyrki Nurminen ja Santeri Siren sekä Pekka Piippo ja Pyry Topio, joka korvaa loukkaantumisen vuoksi turnauksen väliin jättävän Teppo Pulkkisen.

– Viikonloppuna meillä on jatkopaikka haarukassa, kun neljän lohkosta kaksi joukkuetta pääsee toiselle kierrokselle, valmentaja Jussi Tommola sanoo.

– Pääpaino on tietenkin joukkueen menestyksessä, mutta turnauksessa on jaossa myös henkilökohtaisia rankingpisteitä, Piippo jatkaa.

Nurminen ja Siren ovat kiertäneet kevään ja alkukesän kansainvälisiä turnauksia kahdestaan. Toisen sinivalkoisen parin mukanaolo tuo heillekin uutta virtaa.

– On hienoa päästä reissuun isommalla porukalla. Uskon, että saadaan muusta tiimistä lisäbuustia peleihin, Nurminen tuumailee.

Larnakan alkulohkon muut joukkueet ovat Ranska, Moldova ja Kypros, joka on Suomen ”välierävastustaja”. Jokaisessa ottelussa molempien maiden ykkösparit kohtaavat vastustajan kakkoset. Otteluvoittojen ollessa tasan 1-1, pelataan ratkaiseva kolmas ottelu vapaavalintaisin parein.

Välierien voittajamaat kohtaavat loppuottelussa, jonka voittaja varmistaa jatkopaikan toiselle kierrokselle. Toisesta jatkopaikasta pelaavat loppuotteluottelun häviäjä sekä ”pronssiottelun” voittaja.

Suomen naiset ovat Euroopan rankingissa kahdeksan parhaan maan joukossa ja pääsevät näin suoraan ensi vuoden toukokuussa pelattavalle toiselle kierrokselle.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.