Suomelle ensimmäiset pistesijat Euroopan kisoissa

© Kuva: Getty Images

Peräti kaksi suomalaisnaista oli mukana naisten trap-ammunnan loppukilpailussa Minskin Euroopan kisoissa. Suomen joukkueen mitalitilin aukeamista joudutaan silti vielä odottelemaan.

Suomen joukkue saavutti ensimmäiset pistesijansa Minskin Euroopan kisoista sunnuntaina, kun Marika Salmi oli trap-ammunnan loppukilpailussa neljäs ja Satu Mäkelä-Nummela viides. Avausmitalikin oli lähellä, sillä 35 kiekosta 29 rikkonut Salmi oli osuman päässä kolmannesta sijasta putoamishetkellään.

Salmi oli peruskilpailussa kolmas tuloksella 112 ja Satu Mäkelä-Nummela viides tuloksella 109. Kun finaaliin selviytyi mukaan kolme jo aiemmin olympiapaikan lunastanutta naista, suomalaiset kamppailivat kilpailussa jaossa olleesta yhdestä olympiapaikasta karsinnan voittanutta Espanjan Fatima Galvezia vastaan. Galvez nappasi pronssia ja täten maapaikan Tokioon.

– Oli yllätyksekäs päivä! Tulostaso oli yllättävän matala – tällaisilla tuloksilla finaaliin. Finaalissa en tiennyt tilannetta, vaan ammuin vain loppuun asti ja katsoin, miten käy. En ole pettynyt, sillä on kova juttu päästä viiden muun Euroopan parhaan ampujan kanssa finaaliin. Tämä kisa oli Fatiman ”kosto” viime vuoden Tucsonin maailmancupista, jonka voitin ja Fatima sijoittui toiseksi, Salmi virnisti.

Kilpailun voitti Italian Silvana Stanco, hopeaa otti hänen maannaisensa Jessica Rossi. Kyseessä oli jo kolmas kilpailu tänä vuonna, kun suomalaisampuja on ensimmäisellä paikalla olympiapaikkojen ulkopuolella naisten trapissa.

– Koko Minskin-sessio on ollut harjoituksista lähtien vaikeaa. En vain päässyt sinuiksi lähdön kanssa. Tiesin jo kisaan lähtiessä, että se tulee olemaan vaikea. En ole aiemmin pelännyt kilpailua, mutta nyt pelkäsin. Nämä kisat on lakaistava ei vain maton alle vaan syvälle kuoppaan. En päässyt finaalissa rytmiin kiinni. Jossain vaiheessa pääsin hihnalle, mutta se oli jo niin repeytynyt, etten päässyt sen yli, finaalissa 20/30 kiekkoa rikkonut Mäkelä-Nummela totesi.

Miesten trapissa Vesa Törnroos päätyi sijalle 32. Hänen tuloksekseen jäi 97 kiekkoa, kun finaaliuusintaan vaadittiin 118 osumaa.

Benedek Oláhin taistelu ei riittänyt

Luovutuksella kolmannelle kierrokselle edennyt Benedek Oláh pääsi vihdoin tositoimiin pöytätennispöydän ääressä, kun vastaan tuli Belgian Cedric Nuytinck. Maailmanlistan sijalta 44 löytyvä belgialainen aloitti vahvasti ja voitti kaksi ensimmäistä erää selvin numeroin, mutta Oláh nousi hyvin peliin mukaan. Suomalaisen taistelu ei kuitenkaan aivan kantanut loppuun saakka, sillä Nuytinck vei lopulta voiton eräluvuin 4-2 (11-3, 11-4, 7-11, 11-5, 11-13, 11-9).

Krenar Aliun nyrkkeilyturnaus alle 91-kiloisissa päättyi toiselle kierrokselle. Puolivälieräpaikan nappasi Valko-Venäjän Uladzislau Smiahlikau, joka voitti Aliun yksimielisellä tuomaripäätöksellä 5-0. Aliu sijoittui siis EM-arvoisessa kilpailussa sijoille 9-16.

Emilia Kanervan ottelut judoareenalla jäivät yhteen. Suomalainen taipui 63-kiloisten sarjan avauskierroksella pisteettömässä ottelussa Israelin Sharir Gilille passiivisuusvaroituksilla.
Mikko Juutilaisen taival taljajousessa katkesi ensimmäiselle pudotuskierrokselle. Kroatian Mario Vavro oli etevämpi kamppailussa paikasta kahdeksan parhaan joukkoon pistein 145-142.

Lähde: Olympiakomitean tiedote


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!