Ravit
Suur-Hollola Ajo
Sunnuntai 30.06 klo 17:30

Suomessa syntyneille lämminverisille rajattu Suur-Hollola Ajo on yksi suomalaisen raviurheilun klassikkokilpailuista. Kilpailun ykköspalkinto on hulppeat 120 000 euroa ja se on monelle suomalaishevoselle vuoden pääkilpailu. Lahdessa, Jokimaan raviradalla kilpailtavan Suur-Hollolan viikonlopussa on erityisen hieno draaman kaari, sillä lauantaina ajettiin kolme välierää, joista finaaliin selvisi yhteensä 12 hevosta.

Itse koin ensimmäisen Suur-Hollolan finaalini vuonna 1978 Lahden vanhalla Montulla, jolloin Leo ”Leukki” Räisäsen Dim Song voitti kisan ja silloisen mittapuun mukaan päräyttävän 100 000 markan ykköspalkinnon. Sen jälkeen kilpailu on ottanut reilussa 40 vuodessa isoja askelia eteenpäin. Kyseessä on tärkeä kisa suomalaiselle lämminverikasvatukselle. Seuraavassa käydään läpi sunnuntain finaalin askelmerkit.

Suosikki

Hachiko De Veluwella on urallaan hädintuskin kymmenen starttia ja se näyttää olevan pikku hiljaa valmis huipulle. Todella harvakseltaan startannut Timo Nurmoksen valmentama viisivuotias oli lauantain välierässä eleetön. Se otti 08,5-avauksen jälkeen keulan, rauhoitti tahtia hetkeksi ja latasi viimeisen kierroksen 10,3-kyytejä. Loppupuolikas oli vielä vauhdikkaampi ja Jorma Kontion ajokki näytti olevan kuin sunnuntailenkillä. Valjakko sai finaaliin hyvän lähtöpaikan ja on suosikkini viemään tämän vuoden isot rahat.

Haastaja

Atupem oli lauantain välieriin arvoitus, sillä se palasi radalle loukkaantumisesta johtuneen tauon jälkeen. Santtu Raitala malttoi mielensä alussa, lähti kiriin noin 600 metriä ennen maalia ja poimi vastustajan toisensa jälkeen. Loppusuoralla Atupem söi vielä keulassa taivaltaneen Run For Royaltyn ja eteni niukkaan, mutta hallittuun voittoon. Jos hevonen otti karsinnan hyvin, se on suosikin kovin ja kenties ainoa haastaja

Muut

Benjamin Evon osana oli karsinnassa kuolemanpaikka. Siihen nähden esitys oli hulppea ja karsintavoitto oli lähellä raskaasta juoksusta huolimatta. Jos hevonen palautuu hyvin, on sillä mahdollisuudet myös finaalissa. Kolmossuosikki.

Cameron Evo starttasi lauantaina Hachiko De Weluven kanssa samassa lähdössä. Sen lähtöpaikka oli karsinnassa ulkona. Hevonen pääsi lopulta toiseen pariin ulos, josta lähti kiriin viimeisellä takasuoralla ja hevonen spurttasi mallikkaasti maaliin asti. Loistosuoritus, mutta voittaakseen sunnuntaina hevonen tarvitsee jo hieman muiden epäonnea.

Ranch Kelly sai karsinnassa suotuisan reissun toisessa ulkona ja ohitti tiukassa lopputaistelussa Benjamin Evon niukasti. Anne Luttisen voimatamma on lopettelemassa hienoa uraansa. Karsinnan lopussa tamman ravi hajosi hiukan, mikä on huolestuttava yksityiskohta sunnuntain finaalia ajatellen. Ranch Kellylle valittiin finaaliin takarivin rata, joten sen juoksupaikkaa on hieman vaikea arvioida.

Vetosuositus

Vetosuosituksena on Hachiko De Weluven voitto. Jos juoksu onnistuu edes sinne päin, hevonen tulee jyräämään luokallaan. Vetosuositus on siis Hachiko De Veluwe voittaa lähdön kertoimella 2,90.

Lunasta paras tarjous in kautta!

Lyö vetoa esimerkiksi tapahtumaan Suur-Hollola Ajo ja kohteeseen veto ”Hachiko De Weluve voittaa lähdön”. Jos Hachiko De Veluwe voittaa, saat 290 euroa riskittömän 100 euron vedon avulla. Jos joku muu hevonen voittaa, saat panoksen takaisin 100€ asti. Voit lyödä myös pienemmän riskittömän vedon (min. 10€).

Jos et halua lyödä riskitöntä vetoa, voit lunastaa myös 200% talletusbonuksen. Näin saat esimerkiksi 20€ talletuksella heti 60€ pelirahaa. Tallettamalla 100€ saat maksimibonusrahan 200€.

Lyö riskitön 100€ veto näin:

  1. Avaa pelitili ja tee talletus.
  2. Lyö veto riskittömästi 100€ asti.
  3. Jos vetosi häviää, saat rahat takaisin.

[inline-text-ad text=”LUNASTA 100€ RISKITÖN VETO” odds=”” cta=”LUNASTA TARJOUS” url=”http://dspk.kindredplc.com/redirect.aspx?pid=44408&bid=33974″]

Lunasta 200% talletusbonus näin:

1. Avaa pelitili.
2. Tee talletus.
3. Saat talletuksen kolminkertaisena takaisin 200€ asti.

[inline-text-ad text=”LUNASTA 200% talletusbonus” odds=”” cta=”LUNASTA TARJOUS” url=”http://dspk.kindredplc.com/redirect.aspx?pid=44408&bid=33974″]