”Tämä on suuri voitto” – Pariisin 2024 olympialaisten kisaohjelmaan hyväksyttiin uusi laji!

© Kuva: Getty Images

Sveitsin Lausannessa parhaillaan koolla oleva Kansainvälisen Olympiakomitean vuosikokous, 134th IOC Session, hyväksyi tänään järjestäjäkaupunki Pariisin esityksen sisällyttää breaking vuoden 2024 kesäolympialaisten ohjelmaan. Lopullinen vahvistus breakingin sisällyttämisestä Pariisin kilpailuohjelmaan tulee kuitenkin vasta Tokion olympialaisten jälkeen joulukuussa 2020.

– Tämä on suuri voitto ja iloinen asia koko tanssiurheilulle, ei vain breakingille. IOC on löytänyt breakingissa nuorekkaan ja nuorisoon vetoavan, positiivisen uuden lajin, totesi Tanssiurheiluliiton puheenjohtaja Leena Liusvaara iloisena ja erittäin tyytyväisenä.

– Tanssiurheilun olympiastatus on pitkällisen työn johdosta nyt saavutettu. Tämä avaa kaikille lajiperheen harrastajille ja seuraajille uusia ulottuvuuksia.

Päätöstä edeltävässä keskustelussa kiiteltiin etenkin World DanceSport Federation (WDSF) hyvää hallintoa, toimiston sijaintia Lausannessa sekä breakingin läpinäkyvää arvostelusysteemiä, jotka edesauttoivat positiivisen päätöksen syntyyn.

Lähde: Tanssiurheiluliitto