Timanttiliiga jatkui sunnuntai-iltana Marokossa.

Hurjavauhtisessa naisten 1500 metrin juoksussa entinen maailmanmestari Jennifer Simpson Yhdysvalloista juoksi alle neljän minuutin, mutta oli vasta seitsemäs! Kaikissa aiemmissa tämänvuotisissa naisten 1500 metrin kilpailuissa oli yhteensä vasta kolme naista alittanut neljä minuuttia.

Dibaban kierrosajat olivat 62,0, 61,1, 62,7 ja viimeiseen kierrokseen kovasta alkuvauhdista jo hiukan kangistuneena hän käytti 63,4. Voittoaika oli loistava 3.55,47. Mutta loistavasti juoksi myös Euroopan mestari Sifan Hassan, joka paransi Hollannin ennätykseksi 3.55,93.

Miesten 3000 metrin estejuoksu illan viimeisenä lajina ei – yllätys, yllätys – päättynyt Kenian voittoon. Kaksi parasta olivat etiopialaiset Getnet Wale ja Chala Beyo ajoin 8.06,01 ja 8.06,48. Voittaja Wale on vasta 18-vuotias lahjakkuus. Beyo kiri kolme vuotta sitten kenialaisten ohi Afrikan mestariksi.

Miesten ja naisten 800 metrin taktiikkajuoksut voittivat botswanalainen Nijel Amos ja kenialainen Nelly Jepkosgei ajoin 1.45,57 ja 1.59,50. Ruotsalainen Andreas Kramer hävisi Amosille vain 1,18 sekuntia ja oli kuudes.

Lähde: Urheiluliitto