Kohujuoksija Caster Semenyan tilanne on saanut uuden käänteen. Olympiavoittaja saa kilpailla ainakin toistaiseksi ja entiseen tapaan ilman testosteronitasoa alentavia lääkkeitä.

Sveitsin ylin tuomioistuin on väliaikaisesti hyllyttänyt Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n määräyksen naisurheilijoiden testosteroniarvoista. Sen mukaan naisten pitäisi alentaa testosteroniarvonsa tietylle tasolle, mikäli he haluavat kilpailla tietyissä kisoissa.

Semenya ja Etelä-Afrikan yleisurheiluliitto oli valittanut päätöksestä jo aiemmin Urheilun kansainvälisen vetoomustuomioistuimelle CAS:lle, joka kuitenkin hylkäsi sen. Tämän jälkeen hän valitti sääntömuutoksesta Sveitsin ylimmälle tuomioistuimelle, joka nyt kumosi sen.

Hän saa siis taas jousta suosikkimatkallaan 800 metrillä.

28-vuotias Semenya on 800 metrin juoksun kaksinkertainen olympiavoittaja ja kolminkertainen maailmanmestari.