Todellinen yllätys! – Kohujuoksija Caster Semenyan tilanne on saanut uuden käänteen

© Kuva: Getty Images

Kohujuoksija Caster Semenyan tilanne on saanut uuden käänteen. Olympiavoittaja saa kilpailla ainakin toistaiseksi ja entiseen tapaan ilman testosteronitasoa alentavia lääkkeitä.

Sveitsin ylin tuomioistuin on väliaikaisesti hyllyttänyt Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n määräyksen naisurheilijoiden testosteroniarvoista. Sen mukaan naisten pitäisi alentaa testosteroniarvonsa tietylle tasolle, mikäli he haluavat kilpailla tietyissä kisoissa.

Semenya ja Etelä-Afrikan yleisurheiluliitto oli valittanut päätöksestä jo aiemmin Urheilun kansainvälisen vetoomustuomioistuimelle CAS:lle, joka kuitenkin hylkäsi sen. Tämän jälkeen hän valitti sääntömuutoksesta Sveitsin ylimmälle tuomioistuimelle, joka nyt kumosi sen.

Hän saa siis taas jousta suosikkimatkallaan 800 metrillä.

28-vuotias Semenya on 800 metrin juoksun kaksinkertainen olympiavoittaja ja kolminkertainen maailmanmestari.