Laura Mononen voitti Vuokatin Aateli Racen ylivoimaiseen tyyliin. Monoselle ruhtinattaren kruunukiinnitys oli toinen.

Keskiviikkoaamun maastojuoksuun Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen ei saanut haastajaksi ennakkoon kovana juoksina pidettyä Johanna Matintaloa, joka jätti juoksuosuuden väliin. Kovan maastojuoksureitin Mononen juoksi kuitenkin reippaimmin ja tuli maaliin kolmen sekunnin marginaalilla ennen Laura Karkkulaista.

– Ei se juoksu helpolta tuntunut, mutta kyllä yritin, että pari sekuntia saamaan eroa lisää. Juoksureitti on hyvä, on kunnon maastojuoksua, erilaista alustaa ja ylä- ja alamäkeä, teknisesti vaatii myös toisenlaista vaihdetta, summasi juoksuosuutta Mononen.

Mononen lähti 10 kilometrin rullahiihtoon 32 sekuntia ennen Vantaan Hiihtoseuran Hennariikka Rahkolaa. Takaa-ajajien joukossa olivat vajaan minuutin sisällä myös maajoukkuehiihtäjät Anne Kyllönen ja Kerttu Niskanen.

Mononen hiihti lopulta toiseksi nopeimman osuusajan, vain Matintalo ehti edelle reilun sekunnin turvin. Kokonaiskilpailun voittoon Mononen oli tyytyväinen, vaikka totesi, ettei lopussa enää saanut itseään ahtaalle.

– Varmuuden vuoksi pistin vauhtia alkuun, etteivät heti saa kiinni. Vedin kovaa sen rullaradan, ja rennommin sitten sen pyörätien. Lopussa tuli henkinen lösähdys, en ihan jaksanut painaa ylös asti. Eväät oli syöty ennen nousua, kertoi hymyilevä Mononen.

Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen oli kilpailun toinen ja kolmanneksi ehti Vieremän Koiton Kerttu Niskanen.

– En ollut juoksuun aivan tyytyväinen, mutta tänään tässä kympin kisassa kroppa ja sykkeet alkoi toimimaan, mietiskeli Kyllönen.

Mononen jakoi Instagramissa useita hienoja kuvia kilpailusta.

Lähde: Urheiluliitto