Suomen miesten käsipallomaajoukkueen urakka EM2020-karsinnassa päättyi sunnuntaiseen vierasotteluun Valko-Venäjää vastaan. Isännät jättivät Suomen vaille mahdollisuuksia ja jyräsivät selvään 40-15 (20-8) -voittoon.

Suomi oli matkassa ilman useampaakin avainpelaajansa ja vielä Max Granlundin putoaminen kokoonpanosta oli paha isku siipirikkoiselle ryhmälle. Suomi kuitenkin aloitti ottelun positiivisesti, mutta peli kääntyi nopeasti isännille.

– Maxin poissaolo oli meille liikaa. Peli lähti hyvin vielä käyntiin, mutta sitten neljä epäonnistumista avopaikoissa johti siihen, että selkäranka katkesi ja tämä on lopputulos, päävalmentaja Kaj Kekki totesi kylmästi.

Valko-Venäjä repäisi lopulta jo taukoon mennessä 12 maalin etumatkan ja toinen jakso sujui samaa tahtia.

– Pojat kyllä yrittivät, mutta lopputulos kertoo aika lailla kaiken. Ei seliteltävää.
Ottelu oli samalla Kekin viimeinen miesten maajoukkueen päävalmentajana. Yksittäisiä hienoja väläyksiä karsinnoissa nähtiin, mutta ennen muuta vakiokokoonpanon puuttumisen takia viimeinen askel jäi ottamatta.

– Toivotaan että seuraajani saa enemmän irti joukkueesta ja jonain päivänä Suomi nähdään EM-kisoissa. Toivottavasti myös jatkossa saadaan kaikki pelaajat kunnossa mukaan, Kekki heitti palloa eteenpäin.

Tappio merkitsi samalla sitä, että Suomi jäi karsintalohkossaan viimeiseksi kaikkien muiden kolmen joukkueen päädyttyä puolestaan tasapisteisiin. Tshekki vei lohkon ykkössijan ennen Valko-Venäjää ja kolmanneksi jäänyttä Bosnia-Hertsegovinaa.

EM2020-karsintaa, Brest
Valko-Venäjä – Suomi 40-15 (20-8)

Suomen maalintekijät:
Richard Sundberg 4, Benny Broman 2, Robin Granlund 2, Robin Sjöman 2, Johan Gripenberg 1, Anthony Hellakoski 1, Ian Martin 1, Roni Syrjälä 1, Christoffer Thor 1

2 min. ulosajot: Valko-Venäjä 3 x 2 min., Suomi 3 x 2 min.

Lähde: Käsipalloliiton tiedote