Yle: Suomen nopein nainen on palaamassa huipulle hiljaisten vuosien jälkeen

© Kuva: Juha Tamminen
HPK testaa KooKoon vireen! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Hanna-Maari Latvala on kertonut Yle Urheilulle tavoittelevansa menestystä Pariisin EM-kisoissa 2020.

Latvala juoksi vuonna 2014 seitsemänneksi 200 metrin EM-finaalissa ja hänestä tuli samalla vasta historian kolmas 200 metrin EM-finaalissa esiintynyt suomalaisnainen Mona-Lisa Pursiaisen ja Sanna Kyllösen jälkeen.

Tuolloin 26-vuotias Latvala sivusi välierissä ennätystään 22,98 ja kaikki näytti hyvältä. Jalkaterävaiva sotki kuitenkin kokonaan seuraavan kauden, taso laski, eikä valmentajanvaihdoksetkaan tuottaneet toivottuja tuloksia. Latvala harjoitteli kuitenkin usean vuoden Yhdysvalloissa, josta sai tärkeää kokemusta.

– Se työ, jonka tein jenkeissä, ei näkynyt tuloksina vielä silloin, mutta olen iloinen ja huojentunut, että se kehitys näkyy nyt, Latvala kertoo Yle urheilulle.

Lokakuussa 32 vuotta täyttävää suomalaista valmentaa tällä hetkellä Laurent Meuwly. Yhteistyö Meuwlyn kanssa on vasta alussa ja Latvala painottaakin maalin olevan vasta olympiakesässä 2020.

– Olen ollut kaikissa arvokisoissa paitsi olympialaisissa. Olympialaisissa juokseminen on unelma ja tavoite. Siellä haluan olla mukana, mutta sijoitustavoitteellisesti ensi vuoden EM-kisat ovat tosi iso juttu ja olympialaisia realistisempi.

Latvala on ollut ylivoimaisesti Suomen nopein nainen 2010-luvulla, mistä kielivät viisi ulkoratojen Suomen mestaruutta sekä 100:lta että 200 metriltä vuosina 2012–17.

HPK testaa KooKoon vireen! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!