Hanna-Maari Latvala ja Oskari Mörö pinkoivat kauden kärkiajat Sveitsissä, La Chaux de Fondsissa. Latvala juoksi 100 metriä 11,38, joka on hänen paras aikansa viiteen vuoteen ja Oskari Mörö pudotti 400 metrin aitajuoksussa kauden kärkiajan 50,24:ään.

Latvala urakoi Sveitsissä kolme juoksua. 100 metrin alkuerissä kulki 11,48 ja B-finaalissa 11,38, joka riitti kakkossijaan ja kokonaiskilpailun kahdeksanteen tilaan.

Latvala päätti päivän juoksemalla 200 metriä yhden sekuntimetrin vastatuuleen 23,65. Sekin on kauden kotimainen kärkiaika ja toi B-erässä neljännen sijan. Latvala hävisi myötätuuleen juostun A-erän voittajalle vain 0,30 sekuntia.

– 100 metriä oli omasta mielestäni hyvä juoksu teknisesti ja muutenkin rento. Ei mikään yliyrittämisjuoksu, Latvala sanoi.

– Tuntuu siltä, että palaset alkavat loksahdella kohdalleen. Ei se juoksu vielä mitenkään täydellinen ollut. Paljon on vielä parannettavaa. Tuntuu, että 100 metriä pitäisi liikkua vielä paremmin, Latvala sanoi.

– 200 metriä oli nyt vähän väsynyt juoksu, varsinkin kun kilpailun aikataulukin venyi aika paljon.

”Aika olisi alkanut nelosella ulommalta radalta”

Oskari Mörö oli koko lailla tyytyväinen aikaansa, joka syntyi kuusirataisen kentän tiukkakaarteiselta ykkösradalta,

– Nyt oli kevyt jalka, mutta en päässyt siinä ykkösradalla juoksun alussa käyttämään 13 askeleen rytmiä. Menin 14 askeleella, mutta loppu tuli hyvin ja se on hyvä asia, Mörö sanoi.

– Uskon, että aika olisi alkanut nelosella, jos olisin päässyt juoksemaan neljättä tai viidettä rataa, mutta tuleehan tässä hyvää kokemusta ykkösradasta, jos sellainen tulee joskus eteen arvokisoissa.

Lähde: Urheiluliiton tiedote