50 metrin vapaauinnin alkuerät eivät tuoneet kuudetta sijaa puolustaneelle Ari-Pekka Liukkoselle mahdollisuutta uusia finaalipaikkaansa kahden vuoden takaa. Liukkonen ui aikaan 22,33 ja sijoittui 21:nneksi.

– Uinti sinänsä oli hyvä. Startti oli hidas ja maalintulo huono, se ei osunut hyvin, Liukkonen kertoi.

Hänen lähtönsä kutsuttiin alas jakkaroilta ja vasta toisella yrityksellä päästiin matkaan. Se oli selkävaivoista kärsineelle suomalaiselle mahdollisimman huono tilanne, sillä hän joutui jännittäytymään starttiasentoon toisen kerran.

– Itse en ole päässyt selän takia oikeastaan vuoteen treenaamaan startteja, ainoat startit olen tehnyt kisoissa. Molemmissa starteissa pidettiin aika pitkään paikoillenne-asennossa. Se varmaan vaikutti mulla startissa, että joutui pitämään aika tukevaa asentoa, Liukkonen kertasi.

Kun välieriin ratkovaan uusintauintiin tarvittiin 22,21, Liukkosen taival Gwangjussa päättyi perjantaiaamuun ja Tokion A-raja on edelleen viiden sadasosasekunnin päässä.

– Kokonaisuutena allastreenien osalta ihan hyvä kausi, kisa kisalta ajatkin paranivat, eikä tämä jäänyt juurikaan SM-uintien alkuerävauhdista, ja se menee ihan tuon startin piikkiin. Vähän jäi puuttumaan nyt, ettei päässyt iltaan, kyllä se olisi varmaan sinne 21:n puolelle parantunut. Harmi, että näin kävi mutta ei tämä mikään floppikaan ollut, Liukkonen tiivisti.

Riku Pöytäkivi pääsi toiselle matkalleen perjantaiaamuna satasen perhosessa. Uinti kulki aikaan 53,62, ja kauden paras jäi Pöytäkivellä reilun kolmen kymmenyksen päähän. Hänen osaltaan MM-kisat päättyivät tähän.

– Ensimmäinen vinsta oli ihan rento (24,63), mutta ei se sitten tullut loppuun asti, vaikka tuntui, ettei se olisi sakannut tai mitään, Pöytäkivi pohti.

Lähtökohta kostean lämpimässä ilmastossa ei ollut kuitenkaan tänään optimi:

– Jostain syystä oli tosi kylmä koko aamun, verryttelyallaskin tuntui ihan jäiseltä, eikä kroppa lämmennyt verrassa. Piti pukea omat ja vähän muidenkin vaatteita päälle, että tarkeni.

Pöytäkivi kertoi kisojen alla, että satanen on näiden kisojen fokuksessa. Sijoitus oli 33:s ja välierien karsintaraja 52,44. Pöytäkivi ei saanut parannettua satasen ennätystään tällä kaudella.

– Jotenkin on niin henkisesti loppu tästä kaudesta. Valehtelisin, jos sanoisin että tässä olisi ollut helppo viettää aikaa nämä välipäivät täällä kisoissa. Mutta kokonaisuutena kiva reissu ja taas opittiin paljon. Ei se ennätys tule aina joka kausi. Katsotaan, pidetäänkö satanen vai vinsta teemana ensi kaudella, Pöytäkivi pohti.

Lähde: Uimaliiton tiedote.