Virolainen Magnus Kirt hakee Joensuusta keskiviikkona hyvää tulosta ja kahdeksatta peräkkäistä voittoaan Suomessa. Hän on viimeksi hävinnyt Suomessa toissa vuonna Lappeenrannassa Tero Pitkämäelle.

– Kohtaan Antti Ruuskasen ensimmäisen kerran tällä kaudella, haastava kisa, Kirt sanoo.

Kirt on ollut läpi kesän loistovedossa. Hän heitti juhannuksen alla Ostravassa 90,34 ja juhannuspäivänä Kuortaneella 90,61, joka on maailman kärkitulos. Kirtin mukaan vauhtijuoksun ja heiton yhteen niveltyminen on ollut tämän menestyksen taustalla.

– Olen aina painottanut harjoittelussa jalkatyötä. Nyt talvella ei keskitytty niin paljon heittoon, vaan siihen, että saadaan vauhti siirrettyä heittoon. Ja se on onnistunut aika hyvin, Kirt hymyilee.

Virolaisheittäjällä on nyt takanaan keskikesän treenitauko ja edessä on kiivastahtisen kilpailun täyttämä elokuu. Treenitauolla Kirt palasi perusharjoittelun pariin ja koetti myös hioa keihään lähtökulmaa, jonka hänen mukaansa karkaa helposti liian korkeaksi.

– Se toimii, kun keskityn siihen täysillä, mutta sitten joku muu asia helposti pettää. Kuortaneella sain sen toiminaan, samoin Ostravassa, Kirt sanoo.

Joensuun Motonet GP näkyy Ylen TV2-kanavalla keskiviikkona 24.7. kello 18.30 alkaen.

Lähde: Urheiluliiton tiedote