Helsingin IFK:n Matilda Bogdanoff voitti Turussa Tilastopajacupissa naisten 100 metrin aitajuoksun kansainvälisen tason tuloksella 13,16. Hän juoksi aiemmin samana iltana alkuerissäkin jo 13,26. Toiseksi finaalissa aitoi Helsingin Kisa-Veikkojen Anni Siirtola ajalla 13,67.

Miesten 110 metrin aitajuoksussa sähköinen ajanotto ei toiminut ja ajat jouduttiin ottamaan käsin. Liedon Parman Valtteri Kalliokulju juoksi upeasti 13,8 ja ehkä olisi virallisellakin ajanotolla ensi kerran rikkonut 14 sekunnin rajan.

400 metrin aitajuoksijat Joni Vainio-Kaila Laitilan Jyskeestä ja Tuomas Lehtonen Liedon Parmasta juoksivat aidattoman 400 metriä mainiosti 48,34 ja 48,35. Kumpikin on vakavasti valmis haastamaan Kalevan kisoissa Suomen ennätysmiehen Oskari Mörön.

Porvoon Akilleen Willem Kajander löi miesten satasella Esbo IF:n maajoukkuekaksikon Roope Saarisen ja Tuukka Huuskolan ajalla 10,55. Tuulen voimakkuus oli 2,2 metriä sekunnissa.

Naisten 100 metriä voitti Sierra Leonesta asti saapunut Hafsatu Kamara, jonka voittoaika 11,55 on hänen ennätyksensä ja länsi-afrikkalaisen kotimaansa kautta aikain tilaston toiseksi paras tulos.

Kamaran jälkeen seuraaviksi sijoittuneiden Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Anniina Kortetmaan ja Turun Tovereiden Milja Thuresonin ajat olivat 11,64 ja 11,75. Thureson voitti 400 metrin juoksun ajalla 56,59.

Lähde: Tiedote