Napolin universiadit pääsivät todenteolla käyntiin torstaina, kun areenoilla nähtiin peräti 34 suomalaisurheilijaa.

Judon ensimmäinen suomalaisottelija, avajaisten lipunkantaja Aatu Laamanen, joka urakoi viiden ottelun verran. Laamanen voitti -90 kg sarjassa kaksi ottelua ennen tappiota moninkertaiselle nuorten arvokisavoittajalle Georgian Lasha Bekaurille. Laamasen voiman tunsivat tätä ennen Latvian Davis Duda ipponilla ajassa 2.11 sekä Viron Mattias Kuusik jatkoajalla varoituksilla. Keräilyerissä Laamanen jatkoi taas voittojaan kaatamalla ipponilla mongolialaisen Puntsagtseren Ganbaatariin. Moldovan Iurie Mocanu päätti Laamasen kisat voitollaan sitkeästä suomalaisesta.

Uinnin avauspäivänä Susanne Hirvonen oli naisten 50 metrin perhosuinnin alkuerien 43:s ajalla 28.49 ja Olli Kokko miesten 100 metrin rintauinnin alkuerien 27:s ajalla 1.02,55. Kumpikin karsiutui jatkosta.

Naisten 10 metrin ilmakiväärissä Saana Peltonen oli 37:s (619,0) ja Mira Mäkelä oli 63:s (609,1). Finaaliin tarvittiin 625,1.

Uimahyppääjä Juho Junttila sijoittui 3 metrin ponnahduslaudan semifinaalissa 17:nneksi pistein 254,15 eikä selviytynyt finaaliin.

Miesten telinevoimistelun 6-ottelussa Franz Cardin pisteet olivat 74,000 ja sijoitus 22:s. Cardin paras teline oli rekki, jossa hän oli pistein 13,200 12:s. Joonas Kukkonen puolestaan oli mukana vain renkaissa, jossa sijoittui 15:nneksi pistein 13,400. Suomalaisia ei nähdä telinekohtaisissa finaaleissa.

Perjantain universiadeissa kilpailee kahdeksan urheilijaa henkilökohtaisissa kilpailuissa sekä molemmat koripallojoukkueet.

Lähde: Olympiakomitean tiedote