Tässä juttusarjassa tutustutaan baseballiin ja MLB:hen. Kirjoittaja itse on baseballin suhteen täysi märkäkorva. Juttusarjan jokaisessa osassa on myös vetovihje aluksi kotoisesta pesäpallostamme ja jatkossa MLB:stä.

Petsipappa

Baseball ja MLB

MLB:llä (Major League Baseball) on pitkä ja kunniakas historia. Liiga on uskomattoman suosittu, sillä on uskollinen fanipohja ja se takoo myös uskomattomat määrät rahaa. Lajin suosiolle antaa kaikupohjaa yhden joukkueen yksittäisen kauden yleisöennätys, joka on Colorado Rockiesilla vuodelta 1993: joukkueen kotipeleissä kävi tuolloin yhteensä lähes 4,5 miljoonaa katsojaa. Tämä teki ottelua kohden hieman yli 55 000 katsojaa. Ehkä lukijoita kiinnostaa myös tieto, että kauden 2014 aikana baseballin ystävät söivät stadioneilla yhteensä yli 21 miljoonaa hot dogia.

Historian ensimmäisen World Seriesin voitti Boston Americans (sittemmin Boston Red Sox) vuonna 1903. Sen jälkeen ylivoimaisesti eniten World Series -mestaruuksia on kerännyt New York Yankees, joka on yltänyt mestaruuteen 27 kertaa. Boston Red Sox on puolestaan hallitseva mestari. Yhteensä 23 eri joukkuetta on voittanut nykymuotoisen World Series -finaalin.

Eräs kuuluisimpia baseball-tähtiä on varmasti Babe Ruth (oikealta nimeltään George Herman Ruth Jr, 1895 – 1948). Ruthin ura MLB:ssä kesti kaudet 1914-35 ja mies löi urallaan 714 kunnaria – ennätys, jonka rikkoi Hank Aaron vasta vuonna 1974. Ruth saavutti urallaan seitsemän World Series -voittoa ja miehen saavutuksista sekä voittamista pysteistä saisi aikaan oman artikkelin. Ruth oli yksi tärkeimmistä pelaajista muuttamassa baseballin luonnetta nykyaikaisempaan suuntaan.

Suomessa baseballin SM-sarjaa on pelattu 1980-luvun alkupuolelta lähtien. Laji on Suomessa keskittynyt pääasiassa pääkaupunkiseudulle, mutta myös Lahdessa ja Tampereella on SM-sarjaseurat.

Muutama vuosi sitten suomalaisia pesäpalloilijoita testattiin, olisiko heillä käyttöä MLB:ssä. NY Yankeesin kykyjenetsijä oli innoissaan pesäpalloilijoiden taidoista ja uumoili, että 10 vuoden sisällä MLB:ssä voisi hyvinkin olla pelaajia, joilla on pesäpallotausta. Todennäköisesti kuitenkin lajiharjoittelu pitäisi aloittaa ajoissa ja taktiset taidotkin pitäisi saada kuntoon ennen kuin MLB olisi realismia.

Vastikään CNN kävi tutustumassa pesäpalloon ja teki siitä videopätkän. Videossa suomalaiset pesäpallotoimijat kertoivat pitävänsä kotoista pesäpalloa mielenkiintoisempana kuin baseballia. Samalla CNN totesi MLB:n katsojalukujen olevan hienoisessa laskussa.

Juttusarjan seuraavassa osassa tutustumme hieman baseballin sääntöihin ja otamme ensituntumaa baseballista vedonlyöntilajina.

Vetosuositus

Sunnuntaille otamme pesäpallonoston Vimpelin Vedon 85-vuotisjuhlaottelusta, jossa vastaan tulee Sotkamon Jymy. Ottelun arvioinnin tekee haastavaksi useamman Vimpelin avainpelaajan epävarma pelikunto ja pelaava kokoonpano tuleekin selviämään vasta myöhemmin ennen peliä. Ottelussa haetaan asetelmia syksyn jatkopeleihin ja henkiset tekijät tulevat olemaan suuressa roolissa ottelussa.

Sotkamolla on ollut hiljattain syttymisvaikeuksia etukäteen heikompia joukkueita vastaan, mutta Vimpeliä vastaan tätä ongelmaa ei varmasti ole. Vimpelin pehmeä Saarikenttä ei mahdollista pomppuja vaihtotilannepelaamisessa, mutta Sotkamolla on kyllä taitavia lyöjiä vastaamaan kentän vaatimuksiin. Lukkarit molemmilla ovat huippuiskussa. Vimpelin kokoonpanotilanne ja Sotkamon odotettu syttyminen ovat tässä avainasemassa ja vetosuositus on Sotkamo voittaa otteluun (sis. supervuoron ja kotiutuskilpailun) kertoimella 2,15.

Lunasta paras tarjous in kautta!

Lyö vetoa esimerkiksi tapahtumaan Vimpeli – Sotkamo ja kohteeseen veto ”Sotkamo voittaa ottelun (sis. supervuoron ja kotiutuskilpailun)”. Jos Sotkamo voittaa ottelun, saat 215 euroa riskittömän 100 euron vedon avulla. Jos Vimpeli voittaa ottelun, saat panoksen takaisin 100€ asti. Voit lyödä myös pienemmän riskittömän vedon (min. 10€).

Jos et halua lyödä riskitöntä vetoa, voit lunastaa myös 200% talletusbonuksen. Näin saat esimerkiksi 20€ talletuksella heti 60€ pelirahaa. Tallettamalla 100€ saat maksimibonusrahan 200€.

Lyö riskitön 100€ veto näin:

  1. Avaa pelitili ja tee talletus.
  2. Lyö veto riskittömästi 100€ asti.
  3. Jos vetosi häviää, saat rahat takaisin.

[inline-text-ad text=”LUNASTA 100€ RISKITÖN VETO” odds=”” cta=”LUNASTA TARJOUS” url=”http://dspk.kindredplc.com/redirect.aspx?pid=44408&bid=33974″]

Lunasta 200% talletusbonus näin:

1. Avaa pelitili.
2. Tee talletus.
3. Saat talletuksen kolminkertaisena takaisin 200€ asti.

[inline-text-ad text=”LUNASTA 200% talletusbonus” odds=”” cta=”LUNASTA TARJOUS” url=”http://dspk.kindredplc.com/redirect.aspx?pid=44408&bid=33974″]