Suomalaiskävelijä hurjaan aikaan harvinaisessa tapahtumassa! Tulos maailman kärkikymmenikköön – ”Yksi tämän vuoden kohokohta”

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Lappeenrannan Urheilu-Miehien Aku Partanen käveli 3000 metriä loistoaikaan 11.23,0 Imatran Pallo-Veikkojen ja Kiteen Pallon superpesisottelun tauolla. Tulos on maailman tämän vuoden yhdeksänneksi paras.

– Tämä oli hauska juttu ja meille kävelijöille hieno mahdollisuus. Näin laji näyttäytyy muillekin kuin yleisurheiluväelle. Yleisö kannusti kovasti ja tapahtuma palveli myös hyvänä irtiottoharjoituksena, Partanen arvioi uudenmuotoista tapahtumaa.

Suomen ennätys tällä matkalla on jo kolmenkymmenen vuoden takaa, jolloin Reima Salonen käveli Helsingin olympiastadionilla Työväen Urheiluliiton liittojuhlissa 11.19,49. Partanen jäi siis Salosen ennätyksestä vain 3½ sekuntia.

Olosuhteet huipputuloksen tekemiseksi eivät olleet mitenkään otolliset. Rata oli jyrkkäkaarteinen ja pituudeltaan vain 250 metriä. Kävelyalustakin oli totutusta poikkeava ja tuuli puhalteli avoimella pesäpallostadionilla.

– Hiukan harmittaa, että ennätys jäi noin lähelle. Kilpailullisesti ei ollut mitään erikoista. Aika tasaisia kierroksia suunnitelman mukaan. Seuraavaksi kilpailen Kalevan kisoissa kotiyleisön edessä Lappeenrannan satamassa. Se tulee olemaan yksi tämän vuoden kohokohta, Partanen jatkoi.

– Elokuun puolenvälin jälkeen suuntaan Ranskaan Font Romeun vuoristoleirille ja sieltä vajaaksi kahdeksi viikoksi Turkkiin, mistä suoraan Dohan MM-kilpailuihin. Dohassa viisikymppiä kävellään kuumuuden takia yöaikaan kello 23.30 alkaen.

– Turkin leirillä hyvin tärkeää on sopeutuminen kuumuuteen. Pelkän asumisen lisäksi myös harjoitellaan kuumassa. Kaikkein kovimmat tehoharjoitukset ja nukkuminen pitää kuitenkin tehdä viileässä, jotta palautuminen on riittävää, Partanen analysoi valmistautumistaan MM-kilpailuihin.

Partasen jalanjäljissä Espoon Tapioiden kaksi vuonna 1999 syntynyttä lahjakkuutta kävelivät Imatralla omat ennätyksensä. Joni Havan uusi ennätys kirjataan 12.23,0 ja Jaakko Määttäsen 12.36,0.

Lähde: Urheiluliitto


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS