Suomalaisottelija teki historiaa lajissaan Napolin kesäuniversiadeissa! – ”Ylitin omat odotukseni”

© Kuva: Getty Images
Mestiksessä eloonjäämiskamppailu Kiekko-Vantaa - Peliitat! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Christian Kamphuis sijoittui seitsemänneksi taekwondon liikesarjojen henkilökohtaisessa kilpailussa Napolin kesäuniversiadeissa sunnuntaina. Kamphuisin sijoitus oli lajin paras universiadihistoriassamme.

Turun yliopistossa ja Turun Seudun Urheiluakatemiassa opiskeleva Kamphuis oli miesten alkukilpailun yhdestoista ja välierän seitsemäs. Linda Räkköläinen oli naisten alkukilpailun 19:s  ja välierän 14:s, joka oli myös hänen loppusijoitus.

– Erittäin tyytyväinen sekä suorituksista, että niillä ansaitusta sijoituksesta. Osittain myös ylitin omat odotukseni, sillä kausi on ollut loukkaantumisten katkoma. Oli myös hienoa päästä esiintymään uudella freestylekoreografialla. Tunnelma oli hyvä pitkin päivää, Kamphuis iloitsi.

Uinnissa Fanny Teijonsalo oli 100 metrin perhosuinnin alkuerissä 20:s ajalla 1.00,58 ja Teemu Vuorela 26:s ajalla 50,82.

Judon naisten joukkuekilpailussa Suomen kolmikko Marianne Kosonen, Pihla Matikainen ja Alexandra Barton koki avauskierroksella tappion Uzbekistanille.

Naisten miekkailussa kalvan joukkuekilpailussa Saksa oli Suomen kolmikkoa Anna Salminen, Sofia Tauriainen, Sara Salminen parempi pistoin 45-38.

– Harmittaa ihan kauheasti. Kaikki miekkaili ihan sairaan hyvin, mutta tuli pari nukahdusta ja siihen hävisimme, Sofia Tauriainen paketoi päivän kilpailun.

Naisten koripallojoukkue kaatoi ensimmäisessä sijoitusottelussaan Meksikon 77-51 (39-23) ja pelaa maanantaina sijoista 9-12 Romania-Ukraina ottelun voittajaa vastaan. Sara Bejedi oli Suomen paras pistenainen 18 pisteellään.

Maanantaina universiadeissa alkavat yleisurheilun ja purjehduksen kisatapahtumat. Yleisurheilussa on mukana yhdeksän suomalaista ja purjehduksessa RS21-luokan suomalaiskvartetti. Kaikkiaan maanantaina nähdään kisaamassa peräti 46 suomalaista.

Lähde: Olympiakomitean tiedote

Mestiksessä eloonjäämiskamppailu Kiekko-Vantaa - Peliitat! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!