Taru Lahti-Liukkosen ja Anniina Parkkisen pelit Sveitsin Gstaadissa järjestettävässä beach volleyn FIVB:n viiden tähden turnauksessa päättyivät alkulohkoon.

Torstain ratkaisupelissä kokenut brasilialaispari Talita Da Rocha Antunes / Taiana Lima vei voitoin erin 2-0 (22-20, 21-14) ja paineli lohkokolmosena 24 joukkueen jatkopeleihin.

– Tänään pelattiin erittäin hyvää sideout peliä, mutta torjunta-puolustuspelissä ei päästy kiinni Talitan vahvaan hyökkäyspeliin. Harmittaa vietävästi, mutta periksi emme tule antamaan, päävalmentaja Kai Liukkonen lupasi.

Suomalaiskaksikon sijoitus Gstaadissa on jaettu 25:s, mikä tuo 360 FIVB:n rankingpistettä sekä 4000 dollarin palkintorahat.

Suomalaisnaisten Tokion 2020 olympiaunelma elää edelleen. Tulevana tiistaina julkaistaan syyskuussa Kiinassa pelattavan 16 joukkueen olympiakarsintaturnauksen osallistujalista, jolla myös Taru Lahti-Liukkosen ja Anniina Parkkisen nimet komeilevat.

– Hienoa on ollut huomata, että myös vaikeilla hetkillä Olympiakomitean suunnalta tulee tukea ja kannustusta. Siellä on aitoa kiinnostusta auttaa meitä pääsemään takaisin voittavaan peliin, päävalmentaja kiittelee.

Haiyangissa 18.-22. syyskuuta pelattavasta turnauksesta kaksi parasta saa paikan Tokion 2020 olympiakisoihin.

Seuraavaksi Lahti-Liukkonen ja Parkkinen ovat tositoimissa tulevalla viikolla Portugalissa pelattavassa neljän tähden turnauksessa. Espinhossa ovat mukana myös Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen sekä Vilhelmiina Prihti ja Aliisa Vuorinen.

Lähde: Lentopalloliitto