Suomelta kokenut joukkue beach volleyn EM-kisoihin – ”Rutiinia alkaa olla jo mukavasti”

© Kuva: Getty Images

Beach volleyn alle 22-vuotiaiden EM-kisat pelataan torstaista alkaen Turkin Alanyassa. Suomea kisoissa edustavat sastamalalaiset Vilhelmiina Prihti ja Aliisa Vuorinen sekä siilinjärveläinen Valtter Pennanen parinaan nurmijärveläinen Vili Topio.

Prihti ja Vuorinen ovat kartuttaneet kauden mittaan kansainvälistä pelikokemusta Kiinan World Tourilla sekä U20 EM-kisoissa Ruotsissa. Pennanen ja Topio ovat puolestaan pelanneet alkukesän aikuisten SM-kiertuetta.

– Molemmin parit ovat pelanneet yhdessä monta vuotta, joten rutiinia alkaa olla jo mukavasti, EM-kisoissa poikien valmennuksesta vastaava Eddy Quinones sanoo.

Muutenkin matkassa on varsin kokenut joukkue. Prihtille Antalyan EM-kisat ovat jo uran kuudes nuorten arvoturnaus, Vuoriselle ja Topiolle viides. Pennanen pelaa kolmansissa nuorten EM-kisoissa.

– Lähdetään tähänkin EM-turnaukseen hyvillä mielin. Yritetään löytää se oma rento peli heti alusta alkaen ja sitä kautta haetaan voittoja, Prihti sanoo.

Eddy Quinones on valmentanut suomalaisia beach volley -nuoria jo yli parin vuosikymmenen ajan – aina Emilia ja Erika Nyströmin juniorivuosista saakka. Tyttöjen valmentajana Turkissa toimii entinen beach volleyn nuorten arvokisaedustaja Saila Huhtiranta.

Vuosi sitten samat suomalaisparit sijoittuivat U20-ikäluokan EM-kisoissa Venäjän Anapassa 17:nneksi.

– Tavoitteena molemmilla pareilla on mennä alkulohkoista jatkoon ja taistella niin pitkälle kuin mahdollista, Quinones linjaa.

EM-kisoissa pääsarjan 32 paria on jaettu kahdeksaan lohkoon, joista kolme parasta etenee 24 joukkueen yhden tappion kaavioon, lohkovoittajat suoraan kaavion toiselle kierrokselle.

Lähde: Lentopalloliitto

» Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!