Sekä Taru Lahti-Liukkosen ja Anniina Parkkisen että Riikka Lehtosen ja Niina Ahtiaisen urakka Wienissä järjestettävässä FIVB:n viiden tähden turnauksessa jäi kahteen otteluun.

Karsintojen avauspelissä Lahti-Liukkonen ja Parkkinen nousivat hieman tahmean alun jälkeen 2-1 (16-21, 21-19, 15-10) -voittoon tshekkiläisparista Martina Bonnerová / Martina Maixnerova.

– Tshekki ei antanut aamun voittoa helpolla. Ensimmäisen erän tappiosta parannettiin omaa peliä ja vietiin lopulta voitto, Parkkinen kertasi.

Myös Lehtonen ja Ahtiainen painelivat karsintojen toiselle kierrokselle 2-0 (21-15, 28-26) -voitolla thaimaalaiskaksikosta Varapatsorn Radarong / Khanittha Hongpak. Suomalaiset selvittivät kakkoserässä neljä vastustajan eräpalloa ja löivät itse ottelun poikki viidennellä yrittämällä.

Tiistain iltapelissä pääsystä pääsarjaan Lahti-Liukkonen ja Parkkinen pysyivät erän verran saksalaisparin Victoria Bieneck / Isabel Schneider vauhdissa, mutta 0-2 (18-21, 13-21) -tappio päätti turnauksen karsintojen toiselle kierrokselle.

– Toisessa pelissä aloitettiin vahvasti, mutta ei pystytty pitämään hyvää virettä loppuun asti, Parkkinen harmitteli.

Samoin kävi myös Lehtoselle ja Ahtiaiselle omassa ratkaisupelissään, kun yhdysvaltalaiset Kelley Larsen / Emily Stockman olivat parempi erin 2-0 (21-13, 21-19). Jenkkiparista Stockman muistetaan Pihtiputaan Pislaplokin yleispelaajana kaudelta 2011-12.

Seuraavan kerran suomalaisnaiset ovat tositoimissa kahden viikon kuluttua Venäjällä neljän tähden turnauksessa. Osallistuminen samalla viikolla pelattavaan Jyväskylän SM-lopputurnaukseen riippuu menestyksestä Moskovassa.

Prihti ja Vuorinen saivat paikan Slovenian karsintoihin

Vilhelmiina Prihti ja Aliisa Vuorinen osallistuvat torstaina Slovenian Ljubljanassa alkavaan FIVB:n yhden tähden turnaukseen. Suomalaisnuoret saivat paikan karsintoihin useamman poisjäännin vuoksi.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote