Eurooppalaiset miehet hallitsivat Hampurissa – naisissa kaikki mitalit menivät Euroopan ulkopuolelle.

Miesten loppuottelussa venäläiskaksikko Oleg Stoyanovskiy / Viacheslav Krasilnikov kaatoivat kotiyleisönsä pelanneen saksalaisparin Julius Thole / Clemens Wickler 2-1 (19-21, 21-17, 15-11). Pronssipelissä parin viime kauden ajan kansainvälisiä kenttiä hallinneet norjalaiset Anders Berntsen Mol ja Christian Sandlie Sørum päihittivät yhdysvaltaisparin Tri Bourne / Trevor Crabb 2-1 (19-21, 21-15, 15-10).

Miehissä MM-mitalit olivat kaikille uran ensimmäiset – kärkikolmikon pelaajien keski-ikä on alle 24 vuotta.

Naisten kaikki mitalisijat Euroopan ulkopuolelle

Naisten loppuottelussa kanadalaispari Sarah Pavan / Melissa Humana-Paredes löi yhdysvaltalaiset Alexandra Klinemanin ja April Rossin 2-0 (23-21, 23-21). Pronssille pelasivat australialaiset Taliqua Clancy ja Mariafe Artacho 2-0 (21-18, 22-20) -voitolla sveitsiläiskaksikosta Nina Betschart / Tanja Hüberli.

37-vuotiaalle Rossille hopea oli vuoden 2009 kullan ja 2017 pronssin jatkeeksi uran kolmas MM-tasolla. Muille MM-mitali oli uran ensimmäinen. Pavan ja Humana-Paredes sijoittuivat kaksi vuotta sitten Hollannissa neljänneksi.

Suomen Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen sijoittuivat yhdellä voitolla ja kolmella tappiolla jaetulle 33. sijalle.

Molemmat voittajaparit kuittasivat 60 000 dollarin palkintopotin lisäksi suorat paikat Tokion 2020 olympiakisoihin. Seuraavat beach volleyn MM-kisat pelataan kahden vuoden kuluttua Roomassa.

Lähde: Lentopalloliitto