Espoossa 100 metrin aidoissa herkullinen kattaus – Sara Kuivisto ennätysjahtiin 800 metrillä

© Kuva: Juha Tamminen

Sara Kuivisto juoksi viikonvaihteessa Euroopan Superliigassa 800 metrin ennätyksensä 2.01,85 ja seuraavana päivänä 1500 metriä 4.09,25.

Sunnuntaina Espoon Motonet GP:ssä on tarjolla on vauhdikas 800 metriä, jolle kansainvälistä väriä tuovat Beninin Noélie Yarigo (2.00,70), Trinidad & Tobagon Alena Brooks (2.02,60) ja vuoden 2015 maailmanmestari, Valko-Venäjän Maryna Arzamasova (tällä kaudella toistaiseksi 2.02,51).

Juoksua vauhdittaa Valko-Venäjän Volha Nemahai.

– Matkavauhdin pitäisi olla kovempaa kuin Puolassa, eli siinä 59 sekunnin pinnassa, silloin tulee hyvä, Kuivisto sanoo.

Se tarkoittaa, että omaa ennätystä haetaan?

– Ilman muuta, Kuivisto sanoo.

Espoon GP-kilpailu avaa Kuivistolle tiukan viikon mittaisen kilpailuturneen. Hän juoksee tulevana keskiviikkona kovatasoisen 800 metrin startissa Dublinissa ja heti sen jälkeen edessä on viikonvaihteen kaksipäiväinen Ruotsi-ottelu Tukholmassa.

– Irlannissa on hyvä startti, jossa on mahdollisuus juosta mitä vaan. Ja voi olla, että Ruotsi-ottelussakin juostaan tänä vuonna kovilla vauhdeilla, ruotsalaisetkin halunnevat juosta kovaa, Kuivisto arvelee.

Hurske, Neziri ja Bogdanoff pika-aidoissa

Vauhtia on luvassa myös naisten 100 metrin aitajuoksussa, jossa kotimaan kärkinimistä ovat mukana Reetta Hurske, Nooralotta Neziri ja Matilda Bogdanoff. Annimari Korte noudattaa valmentajansa ohjetta ja keskittyy harjoittelemaan ennen syyskuista Euroooppa-Yhdysvallat–ottelua.

Espoossa aitoo myös Yhdysvaltain Erica Bougard. Hän juoksi ennätyksensä 12,78 Yhdysvaltain mestaruuskilpailujen seitsenottelussa, jonka hän voitti ennätyksellään ja kesän maailmantilaston kolmostuloksella 6663 pistettä.

Lisäksi mukana ovat Hollannin mestari, tällä kaudella 13,12 juossut Eefje Boons ja Unkarin Gréta Kerekes, jonka kesän paras aika on 12,93. Edellisessä kilpailussaan pari viikkoa sitten Kerekes oli Unkarin mestaruuskilpailuissa toinen ajalla 12,99.

Lähde: Urheiluliiton tiedote


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!