Frisbeegolfin kotimaisen kärkikiertueen Prodigy Disc Pro Tourin päätösosakilpailu pelataan 31.8.-1.9. Tahkovuoren radalla Kuopiossa. Osakilpailuvoittojen lisäksi panoksena ovat viimeiset pisteet kiertueen kokonaispistekamppailussa.

Kokonaiskiertueen pistelaskussa huomioidaan kunkin pelaajan maksimissaan kolmen osakilpailun pisteet. Vuonna 2019 kiertue on jo kiertänyt Helsingissä, Tampereella ja Oulussa.

Naisten avoimen luokan (FPO) kiertuevoitto ratkotaan Tahkolla. Kiertuekärkeä pitää kolmen osakilpailun jälkeen Heidi Laine (Mikkelin Frisbeegolf), toisena on Jenni Eskelinen (Oulun frisbeeseura), kolmantena viime vuonna kiertueen nimiinsä vienyt Henna Blomroos (Rauman Frisbee), ja neljäntenä vastikään MM-hopeaa voittanut Eveliina Salonen (Nummelan frisbeeseura).

Avoimessa luokassa (MPO) Väinö Mäkelä (Puskaputtaajat, Laukaa) on jo varmistanut toisen perättäisen pro-tourin kiertuevoittonsa. Peli muiden kiertuesijoitusten osalta on kuitenkin vielä avoin useammalle pelaajalle. Tahkolla seuraavia sijoituksia ratkovat muun muassa tällä hetkellä kiertueen kakkossijaa hallussaan pitävä järjestäjäseura Vuorelan Veikkoja edustava Jesse Nieminen ja kolmossijalla oleva Lauri Lehtinen (Jyväskylän Liitokiekkoilijat).

MP40-luokassa tilanne on kokonaiskiertueella on tasainen, ja sijoituksista riippuen on jopa mahdollista, että kolme pelaajaa jakaa kokonaiskiertueen voiton. Kiertueen kärjessä on Marko Hämäläinen (Hämeenlinnan Discaajat), toisena Kalle Lehto (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset) ja kolmantena Erkka Leivo (Tomoottajat Disc Golf).

FP40-luokassa kokonaiskiertueen voiton on varmistanut viime vuoden tapaan Kristiina Sylman (Talin Tallaajat). MP50-luokassa Jouni Leskinen (Nummelan frisbeeseura) jahtaa kiertueen kokonaisvoittoon riittäviä pisteitä. MP60-luokan kiertuevoitossa on kiinni puolestaan Tahkolla niin ikään kilpaileva Esko Jokinen (Joroisten Urheilijat).

Tahkovuoren 18-väyläisellä radalla pelataan kussakin luokassa yhteensä kolme kierrosta. Avoimen luokan finaalikierros pelataan sunnuntaina klo 11.30 alkaen ja muiden luokkien klo 15.00 alkaen.

Lähde: Frisbeegolfliiton tiedote