Henri Ruosteelle harvinainen finaalipaikka: ”Olen tyytyväinen kokonaisuuteen”

© Kuva: Getty Images

Henri Ruoste tähtäsi koko alkukauden EM-kilpailujen kahteen ensimmäiseen osakilpailuun, Grand Prix’hin ja Grand Prix Special’iin. Panostaminen kannatti ja suomalaisratsukko nähtiin kouluratsastuksen EM-finaalissa ensimmäisen kerran kymmeneen vuoteen. Ruoste ei odottanut pääsevänsä nuorella ja kokemattomalla hevosella EM-finaaliin, eikä finaalissa ratsastettavaa vapaaohjelmaa ehditty harjoitella.

Ruoste ratsasti finaalissa pehmeälle tyylilleen uskollisena, vaikka Rossetilla oli ajoittain keskittymisvaikeuksia. Ratsukon tulos tänään 67.982 %.

– Olen tyytyväinen kokonaisuuteen. Tänään ympäristö ja yleisömäärä olivat kokemattomalle hevoselle liikaa, joka purkautui virheinä. Näitä tilanteita ei voi harjoitella etukäteen missään, mutta eteenpäin mennään pikku hiljaa ja askel kerrallaan. Seuraavana mennään hakemaan itseluottamusta pienemmistä kilpailuista.

Kaikki mitalisijat menivät Saksaan. Isabell Werth vei mestaruuden hevosella Bella Rose tuloksella 90.875 %. Hopealle Dorothee Scheiner – Showtime FRH (90.561 %) ja pronssille Jessica von Bredow-Werndl – TSF Dalera BB (89.107 %).

Lähde: Ratsastajainliiton tiedote