Lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Banks tylynä 12. perättäisen tappion jälkeen: ”Joukkue ei osaa voittaa”

© Kuva: Getty Images
Toronto ja Columbus ratkaisevat ottelusarjansa! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Miesten lentopallomaajoukkueen unelma Tokion olympiapaikasta Kiinan olympiakarsintaturnauksesta sai kolhun avauspelissä perjantaina. Isäntämaa rutisti erityisesti puolustuksessa tarvittavat pisteet edukseen ja vei voiton Beilunissa Ningbossa 1-3 (22-25, 25-21, 22-25, 23-25).

Suomen ykkösmieheksi nousi pelin edetessä yleispelaaja Peetu Mäkinen, joka hyökkäsi Eemi Tervaportin passeista 59% tehokkuudella 18/+11. Hakkuri Samuli Kaislasalo teki pisteen Mäkistä enemmän, 19/+9. Kiina oli Suomen edellä lähinnä syöttöpelissä, tilastonumeroissa peli oli erittäin tasainen, kuten toki eränumerotkin kertovat.

Kiinan ykköseksi nousi 26 pistettä tehnyt hakkuri Jiang Chuan, joka oli parhaimmillaan aina ratkaisuhetkillä, Alkupelin kantava voima oli yleispelaaja Liu Libin.

– Erittäin katkera tappio, iso pettymys hävitä tasainen ottelu. Tilastot osoittavat pelissä olleen monta positiivista asiaa. Teimme vähän virheitä ja pelasimme hyvin hankalia paikkoja. Mutta kaikessa rehellisyydessä tämä oli kahdestoista tappiomme perättäin. Joukkue ei osaa voittaa, päävalmentaja Joel Banks totesi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Suomi on hävinnyt kaikki 12 otteluaan Banksin huhtikuun lopulla alkaneella päävalmentajakaudella.

– Pystymme pelaamaan hyvin 20 pisteen tienoille, mutta sitten jotain hiipii puseroihin. Unohdamme mitä pitää tehdä. On vaikea tehdä tuolloin pisteitä ja liian helppo virheitä. Todella ikävää, koska tämä oli peli jota ensisijaisesti tulimme voittamaan. Kanada ja Argentiina ovat luokkaa kovempia joukkueita, päävalmentaja myönsi.

Suomi kohtaa Argentiinan lauantaina ja sunnuntaina Kanadan. Turnauksen voittaja saa paikan Tokion olympialaisiin.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote.

Toronto ja Columbus ratkaisevat ottelusarjansa! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!