Loistavaa! Suomen naisille avautui hieno tilaisuus Zürichin Timanttiliigassa – ”Ihan huikeaa”

© Kuva: Getty Images

Suomen naisten 4 x 100 metrin viestimaajoukkue sai paikan torstaina Zürichissä kilpailtavaan Timanttiliigan finaaliin ja sunnuntaina Berliinissä käytävään Kansainvälisen yleisurheiluliiton World Challenge -sarjan kilpailuun.

Zürichissä joukkue juoksee samassa kokoonpanossa kuin viikonvaihteen Ruotsi-ottelussa, eli kapulaa kiidättävät Johanna Kylmänen, Lotta Kemppinen, Anniina Kortetmaa ja Hanna-Maari Latvala. Varajuoksijana Zürichissä on Jandeh Jallow.

– Ihan huikeaa päästä juoksemaan Timanttiliigaan. En ole koskaan aikaisemmin ollut mukana, Kortetmaa hehkuttaa.

Ruotsi-ottelussa nelikko juoksi maaotteluvoiton ajalla 44,48. EM-joukkuekilpailun Superliigassa Puolan Bydgoszczissa sama kokoonpano viiletti ajan 44,38.

– Jos vaihdot menevät nappiin, tällä joukkueella on mahdollisuudet 44 sekunnin alitukseen, Kortetmaa uskoo.

Berliinin kilpailussa viestijoukkueen mukana on neljä juoksijaa ja siellä Kemppisen korvaa Nooralotta Neziri.

Zürichin ja Berliinin juoksut ovat 4 x 100 metrin joukkueella tilaisuus tehdä hyvää tulosta ensi vuoden EM-kisoja ajatellen. Pariisin EM-kisoihin pääsee  16 parasta eurooppalaista joukkuetta perustuen vertailuun, jossa huomioidaan kunkin joukkueen kaksi parasta aikaa.

– Kovimmat viestiajat juostaan yleensä arvokilpailujen finaaleissa ja muissa kansainvälisissä kilpailuissa. Nyt naisilla on erinomaiset mahdollisuudet tehdä kovia aikoja ensi vuotta varten. Kaikki ovat erinomaisessa kunnossa ja näissä kahdessa kilpailuissa viestimerkkejä voidaan säätää pidemmiksi kuin Puolassa tai Ruotsissa. Sen pitäisi vaikuttaa myönteisesti jo juostuihin aikoihin verrattuna, arvioi naisten pikaviestijoukkueen valmentajana Zürichissä ja Berliinissä toimiva Suomen Urheiluliiton valmennuspäällikkö Hannu Hämäläinen.

Lähde: Urheiluliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.