Nacra 17 -venekunta Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen sijoittui Japanin maailmancupissa yhdeksänneksi. Kaksikko purjehti ”lentävällä” veneellään Enoshiman haastavassa aallokossa varmasti ja päätti mitalilähdön sijaan kahdeksan.
– Odotimme tuulta jonkin aikaa, ja sitten se yltyikin aika yllättäen. Meillä oli vain muutama minuutti aikaa valmistautua mitalilähdön starttiin. Löysimme hyvän vauhdin, mutta olimme valitettavasti radan väärällä puolella, Kurtbay summasi päivän.
– Olemme kokonaisuutena sijoitukseemme tyytyväisiä, sillä mukana olivat kaikki parhaat. Saimme olosuhteiden vuoksi purjehdittua yhteensä vain kuusi lähtöä, mikä oli harmi. Pystymme purjehtimaan vielä paremmin ja odotamme, että pääsemme näyttämään sen Uuden-Seelannin MM-kisoissa, Kurtbay viittasi loppuvuoden tärkeään maapaikkakarsintaan.
Suomalaiset eivät yltäneet muissa luokissa mitalilähtöihin. Lauantaina purjehtineista Oskari Muhonen päätti Finnjollissa regatan sijaan 14, Tuula Tenkanen Laser radialissa sijaan 14 ja Monika Mikkola samassa luokassa sijaan 31.
Noora Ruskolan ja Mikaela Wulffin 49er FX -kilpailu päättyi torstaina onnettomuuteen, kun Wulff tömähti selkä edellä veneen pohjaan veneen sukellettua keulan kautta ympäri. Wulffilta ei löytynyt onneksi murtumia, mutta hän on yhä kovissa kivuissa.
– Pienikin kävelymatka sattuu paljon ja on hidasta kipulääkkeistä huolimatta. Nyt pitää vain yrittää kuntoutua kärsivällisesti, Wulff kommentoi lauantaina Japanista.
Lopulliset sijoitukset, Enoshiman maailmancup:
Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen, Nacra 17: 9. (mitalilähdössä 8.)
Oskari Muhonen, Finnjolla: 14.
Tuula Tenkanen, Laser radial: 14.
Monika Mikkola, Laser radial: 31.
Noora Ruskola/Mikaela Wulff, 49er FX: 25.
Ronja Grönblom/Veera Hokka, 49er FX: 29.
Sirre Kronlöf/Selma Valjus, 49er FX: 32.
Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedote