Nämä ovat Suomen vahvimmat lajit naisten Ruotsi-ottelussa – ”Siellä on muutamia tosi tasaisia”

© Kuva: Getty Images
Liverpool - West Ham maanantain Valioliigaotteluna! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Naisten maaottelussa keihäänheitto, kolmiloikka ja 100 metrin aitajuoksu ovat Suomen vahvoja lajeja, mutta myös 5000, 10000 metriä, 3000 metrin estejuoksu sekä 100 metriä kääntyvät paperiottelussa Suomelle. Ruotsi on vahva 400, 800 ja 1500 metrillä ja kolmiloikkaa lukuun ottamatta kaikissa hypyissä.

Henkilökohtaisten juoksulajien tuplaajat Sara Kuivisto ja Nathalie Blomqvist (800 ja 1500 m), Camilla Richardsson (5000 m ja 3000 m ej) Lotta Kemppinen ja Anniina Kortetmaa (100 ja 200 m), Katarina Skräddar (5000 ja 10 000 m) sekä Eveliina Määttänen (400 m ja 400 m aj) ovat naisten joukkueessa suuressa roolissa.

– Äärimmäisen tasaiselta se minusta näyttää, kun tilastoissa eroa on vain kahdeksan pistettä. Tuollainen pistemäärä voi heilahtaa mistä vaan, sanoo naisten maajoukkueen kapteeni Sanna Kämäräinen.

– Siellä on muutamia tosi tasaisia lajeja, kuten oma lajini kiekonheitto. Siinä on itsellänikin hyvä tilaisuus kääntää tilannetta tilastoihin verrattuna, kun kauden paras tulokseni on vain sentin päässä Fanny Roosin kesän parhaasta, Kämäräinen sanoo.

Kämäräinen muistuttaa, että Ruotsi-ottelussa oman tason nosto usein onnistuu.

– Nyt joukkueessa on vielä jonkun verran ensikertalaisia, jotka yleensä lähtevät taistelemaan pisteistä aika ennakkoluulottomasti. Itsekin heitin ennätykseni ensimmäisessä Ruotsi-ottelussani, Kämäräinen muistelee.

Lähde: Urheiluliiton tiedote

Liverpool - West Ham maanantain Valioliigaotteluna! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!