Reserviläisliitto järjestää Vahvin Reserviläinen -kilpailun Ylihärmässä Anssin Jussin Areenalla 31.8.2019. Kyseessä ovat ensimmäiset reserviläisille järjestetyt sotilaalliset voimailukilpailut.

Vahvin Reserviläinen -kilpailu käydään kolmessa lajissa, jotka ovat Sotilasajoneuvon veto, Tykinnosto ja Ammuslaatikoiden lavaus. Lajit koettelevat fyysisen maksimivoiman lisäksi myös peruskuntoa ja henkistä kestävyyttä. Kilpailijat ovat Reserviläisliiton ja Suomen Reserviupseeriliiton jäseniä. Miehille ja naisille on omat painoluokkakohtaiset sarjansa.

Paikalliset reserviläisaktiivit ovat rakentaneet kilpailun ympärille erittäin näyttävän tapahtuman, josta löytyy mm. pelastuslaitoksen kalustoesittelypiste, mahdollisuus kokeilla EKO-aseammuntaa sekä Sotilaskodin kahvio. Kilpailun avauslaukaus ammutaan klo 10.00 ja se suoritetaan 1700-luvun mallin mukaisella mustaruutitykillä. Palkinnot jaetaan klo 15.00.

Kilpailun jälkeen osallistujat ja yleisö voivat palautua kuunnellen Rock-yhtye Melrosen konserttia Härmän kylpylän ravintolasalissa. Yleisöllä on kaikkiin päivätapahtumiin vapaa pääsy. Iltakonsertin liput maksavat 15 euroa.

Tapahtuman juontaa Mika Peltoniemi.

Lähde: Reserviläisliiton tiedote