Patrik Niklas-Salminen ainoana suomalaisena puolivälieriin Helsingissä

Patrik Niklas-Salminen, 22, jatkaa ainoana suomalaisena kaksinpelin puolivälieriin Helsingin ITF-ammattilaisturnauksessa.

Toisella kierroksella oli mukana kolme suomalaista: toiseksi sijoitettu Niklas-Salminen ja villit kortit turnaukseen saaneet 16-vuotias Iiro Vasa ja 17-vuotias Roni Hietaranta. Niklas-Salminen onnistui pitämään espanjalaisen haastajansa Alex Marti Pujolrasin aisoissa. Suomalainen eteni kahdeksan parhaan joukkoon erin 6-3, 6-2. Perjantaisessa puolivälierässä aikaisintaan klo 13:00 asettuu vastaan Vasan tiputtanut Ivanov.

– Vaihtelevaa peliä oli osaltani, hyvin sain kuitenkin koottua itseni. Löysin kämmenlyöntini loppua kohden ja sillä sain vastustajalleni ongelmia. Huominen puolivälierä tulee olemaan kova – Ivanov on tosi tasainen ja jaksaa vääntää jokaisesta pisteestä, kertoi Niklas-Salminen.

Uransa ensimmäisen ATP-pisteen eilen voitollansa ansainnut Vasa taisteli komeasti kahdeksanneksi sijoitettua virolaista Vladimir Ivanovia vastaan, mutta taipui erin 3-6, 3-6. Hietaranta oli myös hyvällä jalalla liikkeellä, mutta hänenkin oli taipuminen kuudenneksi sijoitetulle argentiinalaiselle Juan Manuel Cerundolle 2-6, 2-6.

– En ihan kauheasti tiennyt vastustajani, tiesin vain hänen olevan kova pelaaja. Oman pelini kautta pyrin pysymään mukana pelissä ja ihan hyvin sujuikin. Eiliseen verrattuna jouduin ottamaan enemmän riskejä, mistä johtuen tuli muutamia virheitä enemmän. Kokonaisuutena olen tähän turnaukseen erittäin tyytyväinen, kertoi Vasa.

– Ensimmäisessä erässä oli mahdollisuuksia parempaan, mutta vastustaja oli todella hyvä. Vasenkätinen massakenttäpelaaja, eli kovaa yläkierrettä, on minulle vaikea, kommentoi Hietaranta.

Lähde: Tennisliiton tiedote