Suomalainen hyvässä vauhdissa Timanttiliigassa: Uran kolmanneksi paras aika! – ”Ajattelin, että jos kuolen, sitten kuolen”.

© Kuva: Juha Tamminen
Mestarien Liigan avauksessa Napoli vs Liverpool! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Camilla Richardsson juoksi Timanttiliigan Birminghamin kilpailussa 3000 metrin esteet uransa kolmanneksi parhaaseen aikaan 9.39,85. Huippuvauhdikkaassa juoksussa se riitti 12. sijaan.

– Ei mikään huippujuoksu, mutta siistiä, että pystyin suhteellisen lähelle omaa ennätystä tällaisissa kisoissa, ensi kertaa Timanttiliigassa kilpaillut Richardsson sanoi.

Voittoon tuulisessa säässä käydyssä kilpailussa pinkoi toissa vuoden MM-kisoissa neljänneksi sijoittunut Kenian Beatrice Chepkoech kisaennätyksellä 9.05,55.

– Kaikki lähtivät aikaa kovaa, ajattelin, että lähden mukaan ja jos ”kuolen, sitten kuolen”. Ensimmäinen kierros oli pikkuisen liian kova, mutta sitten vauhti rauhoittui ja juoksin jonkin aikaa yhdessä britti Rosie Clarken kanssa, Richardsson kertaili.

– Ajattelin sitten, että vedettäisiin Rosien kanssa vuorovedolla, mutta kun menin edelle, hän jäi ja juoksin viimeiset kolme kierrosta yksin. Tuulinen sää ei tuntunut kun oli muiden selkiä edessä, mutta viimeisellä kolmella kierroksella se tuntui.

Maaottelussa kaksi matkaa

Richardssonin 3000 metrin esteiden ennätys on tällä kaudella juostu 9.35,27. Sen hän juoksi reilut kolme viikkoa sitten Joensuussa. Sen jälkeen hän voitti matkan Suomen mestaruuden Lappeenrannan Kalevan kisoissa ja juoksi Puolan Bydgoszczissa EM-joukkuekilpailussa neljänneksi.

Seuraavaksi edessä on viikonvaihteen Ruotsi-ottelu Tukholmassa.

– Siellä on tarkoitus juosta 3000 metrin esteet ja 5000 metriä, mutta sitten on pakko saada pieni treenitauko ja päästä tekemään vähän perushommaa, Richardsson sanoo.

Lähde: Urheiluliiton tiedote

Mestarien Liigan avauksessa Napoli vs Liverpool! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!