Moukarinheittäjä Silja Kosonen hyvästeli voitokkaasti arvokilpailut 3-kiloisella moukarilla 17-vuotiaiden Ruotsi-ottelussa Tukholmassa.

Suomen tytöt voittivat maaottelun jo kuudennen peräkkäin pistein 109½ – 91½. Ruotsi voitti poikien maaottelun pistein 116 – 85.

Kososella on takanaan mainio kausi. Hän voitti Euroopan nuoriso-olympiafestivaalissa Azerbaidzhanin pääkaupungissa Bakussa ikäluokkansa Suomen ennätyksellä 72,35. Kesän mittaan hän on voittanut myös ikäluokkansa Suomen mestaruuden ja nyt myös Ruotsi-ottelun.

Tukholmassa voittoon riitti tulos 68,73.

Vuori ja Kotinurmi ennätysvauhdissa

Eino Vuori juoksi 200 metrillä ennätyksensä 22,00 ja oli kolmas. Ennätys parani roimasti. Aiempi oli 22,43, jolla heltisi Kankaanpäässä 17-vuotiaiden Suomen mestaruus. Kilpailun voitti Ruotsin Emil Johansson ajalla 21,49.

Lauantaina 1500 metrin estejuoksun voittanut Pinja Kotinurmi oli sunnuntaina syystä tyytyväinen 3000 metrin kakkossijaan, joka heltisi omalla ennätyksellä 9.56,38.

– Se tuntui tosi hyvältä, kun ennätyksiä ei ole vähään aikaan tullut, Kotinurmi tuumi.

Kotinurmi nousi toiseksi räväkällä kirillä, vaikka hetken jo näytti, että matka alkaa painaa. Näin ei kuitenkaan ollut.

– Pitää vaan opetella uskomaan, että oikeasti jaksan loppuun asti, Kotinurmi hymyili.

Emma Hietaranta oli kolmas ulkoratojen ennätyksellään 10.06,35.

– Hyvää vauhtia tultiin koko matka. Minulla oli jalat aika hapoilla kilometri ennen maalia, kertaili Hietaranta, joka myös löysi hyvän kirin loppumatkasta.

Lähde: Urheiluliiton tiedote