Sadan metrin aitojen hallitseva maailmanmestari Sally Pearson lopettaa urheilu-uransa. 32-vuotias australialainen tiedotti asiasta Instagram-tilillään julkaisemassa videossa. Vammakierteessä oleva Pearson ei halua jatkaa kilpailemista puolikuntoisena, koska uskoisi kuuluvansa yhä mitalitaisteluihin mukaan arvokisoissa, mikäli pystyisi harjoittelemaan nomaalisti.

– Olen päättänyt lopettaa urani urheilijana. Nämä ovat olleet pitkät 16 vuotta, mutta myös hauskat ja jännittävät 16 vuotta. Kehoni kuitenkin päätti, että on aika päästää irti, mennä eteenpäin ja ottaa elämässä uusi suunta. Toivon, että tein Australian ylpeäksi, Pearson kirjoitti videonsa yhteyteen.

Olettaa voidaan, että Australia oli Pearsonista toden teolla ylpeä. Aituritähti voitti olympialaisissa kertaalleen kultaa ja hopeaa sekä MM-kisoissa kaksi kultaa ja yhden hopean.

Tämän kauden toukokuussa hän kellotti Osakassa ajan 12,70, mikä on kaksi sadasosaa Annimari Kortteen tuoretta Suomen ennätystä parempi. Pearsonin ennätys on hurja 12,28.