Aleksi Leppä oli miesten 50m pienoiskiväärin asentokilpailussa parhaana suomalaisena 15:s. Juho Kurki oli 40:s ja Joni Stenström 54:s, kun EM-kilpailut jatkuivat perjantaina Italian Bolognassa.

Italian Bolognassa järjestettävät 25/50m kivääri- ja pistoolilajien EM-kilpailut jatkuivat perjantaina suomalaisittain miesten 50m pienoiskiväärin 3×40 ls kilpailulla. Mukana oli kolme suomalaista: Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura), Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat) ja Joni Stenström (Raseborgs Skyttar).

Leppä teki parhaan suomalaistuloksen 1173 (polvi 397, makuu 397, pysty 379) ja sijoittui 15:nneksi. Finaaliraja oli neljä pistettä parempi eli 1177.

– Ammuin hyvin 115 laukausta, mutta kilpailun loppu oli sitten pettymys. En vain jaksanut, keskittyminen oli tosi vaikeaa, Leppä sanoi kilpailunsa päätyttyä.

Leppä ampui viimeisessä kymmenen laukauksen pystyasennon sarjassaan kolme kasia.

– Vika sarja oli huono (92). Olen tyytyväinen ”hihnoihin”. Tiesin, että kun olin ampunut polven ja makuun niin hyvin, olen kahden asennon jälkeen kärkisijoilla. Se jännitti sitten enemmän. Se oli ihan päästä kiinni. Ensi kerralla on ammuttava kaikki kolme asentoa hyvin.

Kurki palasi viikon takaisiin tapahtumiin EM-Bolognassa, kun kävi ilmi, että Ampumaurheiluliitto myöhästyi kisojen ilmoittautumisissa. Sen seurauksena Kurki ei päässyt mukaan aiemmin viikolla käytyyn 50m pienoiskiväärin makuun kilpailuun eikä parikilpailuun.Kurki oli harmissaan asentokilpailun jälkeen. Hän teki tuloksen 1164 (393+394+377), jolla hän sijoittui 40:nneksi. EM-finaalipaikka ja siten myös olympiamaapaikat jäivät nyt saavuttamatta.

– Jos olisin tiennyt tämän, olisin tullut Bolognaan vasta ehkä keskiviikkona enkä viikko sitten perjantaina, Kurki totesi.

– Nyt viikko meni odotteluksi, koska en päässyt ampumaan niitä kisoja, jotka minun piti ampua. Ei tämä optimaalisin tilanne ollut. Asentokisa oli nyt minun eka kisani täällä Bolognassa. Minua on ottanut päähän välillä enemmän ja välillä vähemmän.

Päivän kilpailusta Kurki totesi, että ”hihnat” (polvi ja makuu) olivat sitä, mitä ne ovatkin olleet.

– Pysty lähti hyvillä fiiliksillä käyntiin, mutta kolmannessa sarjassa ei tullut kymppejä millään. En tiedä, mikä muuttui. Kahdesta viimeisestä sarjastani ”puuttui” ainakin kymmenen pistettä. En minä finaaliin olisi tuolloinkaan päässyt, mutta lähempänä se olisi ollut.

Stenströmin tulos oli 1159 (387+391+381) sijoitus 54:s. Hän harmitteli sitä, ettei tulos täysin vastannut hänen tunnettaan kilpailun aikana:

– Oli paljon sellaisia tolpasta ulos -tilanteita. Ammuin esimerkiksi viimeisessä sarjassani tuloksen 96 ja neljä 9,9 pisteen tulosta. Se syö miestä. Alku meni yliyrittämiseksi, Stenström summasi kilpailunsa.

Asentokilpailun EM-finaali ammutaan lauantaina. Sinne pääsivät peruskilpailun kahdeksan parasta. Finaali alkaa kello 15.15 Suomen aikaa. Norjan panos päivän kilpailussa oli vahva. Kolme norjalaista ampuu finaalissa, ja Norja voitti joukkuekilpailun uudella ME-tuloksella 3540 pistettä. Eroa toiseksi sijoittuneeseen Tshekkiin oli 14 pistettä (3526). Unkari sai EM-pronssia 3518 pisteellään. Suomi sijoittui 11:nneksi (3496).

Lähde: Ampumaurheiluliitto